צילום: טוויטר
פליטת פה מפתיעה: בסרטון שפורסם היום (שלישי), משיחה סתמית שנערכה בין מפגינה כנגד המשטר האיראני לבין נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, הנשיא אומר כי "הסכם הגרעין (עם איראן) מת". השיחה נערכה כבר לפני חודש וחצי, במהלך כנס בחירות בקליפורניה שקיים ביידן לטובת המפלגה הדמוקרטית, והתפרסמה רק היום. המפגינה ששוחחה עימו, היא אזרחית אמריקני.
בשיחה הקצרה בין השניים, כאשר ביידן מתכוון לצאת החוצה מהכנס, שואלת המפגינה את הנשיא האם "הסכם הגרעין עם איראן מת?". ביידן, באופן מפתיע, מאשר. עם זאת הבהיר ביידן: "הסכם הגרעין (עם איראן) מת – אבל לא נודיע את זה בקול". על אף שביידן הבהיר כי הממשל לא יודיע זאת בקול, האמירה המפתיעה מסמלת את הלך הרוח במסדרונות הבית הלבן.
בחודשים האחרונים אישרו בכירים בבית הלבן, בשיחות שקיימו עם השותפים שלהם במזרח התיכון וביניהם בכירים בישראל, כי המדיניות הלא-רשמית שלהם היא שהסכם הגרעין המקורי שנחתם עם איראן בשנת 2015 – כבר לא רלוונטי. ביידן ביטא זאת במילים שלו, "מת", אבל הוא הוסיף כי "זה סיפור ארוך. אני יודע שהמשטר האיראני לא מייצג אתכם (את האזרחים באיראן)".
הנשיא הוסיף אזהרה, בסיום השיחה הקצרה עם המפגינה: "אבל עלול להיות להם נשק גרעיני". דוברת מטעם המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, הסבירה זאת: "זה לא על סדר היום שלנו. אנחנו לא רואים הסכם בזמן הקרוב. איראן הורגת את אזרחיה הצעירים ומוכרת כלי טייס בלתי מאוישים לרוסיה כדי להרוג אזרחים אוקראינים. אנחנו עובדים על דרכים מעשיות לבלום את איראן".




















