00:47 – הנשיא ג'ו ביידן בדרכו לישראל. עלה על המטוס האייר פורס 1 בדרכו ארצה

00:40 – לאחר הפרות הסדר בכפר נעלין הסמוך לעיר החרדית ביתר עילית. ראש עיריית ביתר עילית במסר מרגיע לתושבים • צפו
צילום: דוברות עיריית ביתר עילית
23:44 – חזבאללה בהודעה: מחר יהיה יום זעם חסר תקדים נגד האויב ופשעיו ונגד ביקורו של ביידן.
23:36 – צה"ל תקף מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון • צפו
צילום: דובר צה"ל
דובר צה"ל מעדכן: מטוסי קרב של צה"ל תקפו לפני זמן קצר תשתית טרור ועמדת תצפית של ארגון הטרור חיזבאללה, בתגובה לאירועי הירי לעבר ישראל במרחב הגבול ביממה האחרונה.
23:11 – קנצלר גרמניה אולף שולץ נאלץ לרדת ממטוסו בנתב"ג וללכת למרחב המוגן, בעקבות ירי טילים ואזעקות בשעה ששה במטוסו • צפו
קרדיט: חדשות 0404
23:04 – בשעה זו הפגנות אלימות גם בראמאללה, ג'נין, חברון, רבת עמון, מחנות פליטים בלבנון ועוד.
23:00 – הפגנה כעת מול שגרירות ישראל באנקרה טורקיה • צפו
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
22:50 – דובר צה״ל מגיב לפיצוץ שאירע מוקדם יותר בבית חולים בעזה ואומר: "מניתוח המערכות המבצעיות של צה"ל בוצע מטח רקטי של האויב לעבר ישראל, שעבר בסביבת בית החולים, בשעת הפגיעה בו. על פי מידע מודיעיני, ממספר מקורות הקיים בידינו, ארגון הגא"פ אחראי לירי הכושל שפגע בבית החולים".
22:06 – דיווחים לא מאומתים: מחבלים תוקפים כעת את שגרירות ישראל בירדן • צפו
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
22:04 – בתגובה לפיצוץ בבית החולים בעזה. אבו מאזן השוהה בירדן, חוזר לביתו כעת, ולא יפגש עם הנשיא ביידן מחר.
22:00 – מטח טילים לעבר השפלה, כפר חב"ד וראשל"צ
21:53 – המל"ל באזהרת מסע בדרגה 4: על הישראלים השוהים בטורקיה לעזוב את המדינה בהקדם.
21:35 – נמשכת המלחמה הפסיכולוגית של חמאס: גורם בכיר בחמאס אמר ל-NBC: מוכנים לשחרר את כל החטופים הישראלים תוך שעה – אם ייפסקו ההפצצות הישראליות על רצועת עזה.
21:30 – תיעוד של שיגור הרקטה הכושל, שהוביל ככל הנראה לפגיעה בבית החולים העזתי • צפו
קרדיט: החדשות החמות בטלגרם
21:26 – מצרים מגנה את תקיפת בית החולים במרכז עזה ומאשימה את ישראל: "הפצצה מכוונת שהביאה למאות קורבנות חפים מפשע. הפרה חמורה של הדין הבין-לאומי וההומניטרי".
21:10 – יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן: הכריז על שלושה ימי אבל על ההרוגים בבית החולים אל-מעמדאני וכל ההרוגים של הפלסטינים.
21:04 – השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: כל עוד חמאס לא משחרר את החטופים שבידיו – הדבר היחיד שצריך להיכנס לעזה הם מאות טונות חומר נפץ של חיל האוויר, לא גרם של סיוע הומניטרי.
21:02 – צבע אדום באשקלון והאזור.
21:00 – אזעקות בעוטף עזה.
20:42 – תיעוד מהפיצוץ בבית החולים בעזה • צפו
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
20:41 – שרת החוץ הקנדית: "אזרחי קנדה צריכים לשקול לעזוב את לבנון בטיסות מסחריות כל עוד הדבר אפשרי".
20:39 – משרד התחבורה, פנה להנהלת כביש 6 להעניק פטור מאגרה לתקופת המלחמה על הנסיעה בכביש. זאת עקב פניות נהגים המשנעים ברכבם מוצרים לחיילים.
20:35 – דובר צה"ל: מתייחס לאירוע בבית החולים בעזה, האירוע בבדיקה, נעדכן בהמשך, מזכיר שיש גם שיגורים כושלים של חמאס.
20:34 – דובר צה"ל: מסרנו הודעות ל-302 חללי צהל ו-199 חטופים
20:34 – דובר צה"ל: מפקד פיקוד מרכז של צבא ארה"ב קיים הערכות מצב עם הרמטכ"ל.
20:33 – דובר צה"ל: האזעקה בצפון, יורט כלי טיס בלתי מאויש שחדר לשטח ישראל.
20:32 – דובר צה"ל: ממשיכים לקרוא לאוכלוסיה העזתית לנוע דרומה מעבר לנחל עזה.
20:30 – בעקבות הפיצוץ בבית החולים בעזה, בחמאס קוראים לערביי הגדה לצאת לנקום על הטבח שבוצע במקום לדבריהם. ככל הנראה מדובר בשיגור כושל של רקטה של חמאס שגרמה לפגיעה.
20:29 – הפיצוץ בבית החולים בעזה: מספרי הפצועים וההרוגים משתנים כל רגע.
20:27 – התקיפה בבית החולים בעזה: נבדק החשד שלא מדובר בתקיפת צה"ל.

פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
20:20 – בעזה המספרים מתעדכנים כעת: ראש לשכת ההסברה של חמאס, סלאמה מערוף אומר: עשרות הרוגים ופצועים כתוצאה מהתקיפה בבית החולים במרכז העיר עזה (אלאהלי/אלמעמדאני), הפצועים פונו לבית החולים שפאא.
20:18 – משרד הבריאות בעזה: לפחות 200 הרוגים בתקיפה לעבר חצר בית החולים הבפטיסטי אל-אהלי שברצועת עזה.
20:16 – צבע אדום בגבול הצפון, מלכיה, דישון.
20:13 – חמאס טוען כי שיגר רקטה לעבר חיפה.
20:11 – צה"ל תוקף כעת ברצועת עזה.
20:10 – נפילה ופגיעה ישירה ברכב בראשון לציון.

פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
19:59 – אזעקות בבני ברק: מטח לעבר ערי המרכז, שפלה, ירקון, והשרון,
19:55 – כך נראית הנפילה באשדוד • צפו
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

19:50 – ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן: דורש לפנות את העיר בדומה לשדרות.
19:48 – הפצוע בכביש 1 סמוך למחלף גנות, נפגע בזמן שרץ למרחב המוגן ונפל לתעלה בצד הכביש. כוחות הצלה בדרכם למקום.
19:45 – דיווח על נפילה בכביש 1 סמוך למחלף גנות עם נפגעים.
19:43 – נפילה באשדוד ללא נזק וללא נפגעים. דיווח על נפילה ברחובות.
19:40 – נדחתה ההצעה של רוסיה באו"ם, בו קראה לסיום הלחימה, ולאספקה של ציוד הומניטרי.
19:38 – שתי נפילות נוספות בשדרות. אחד בכביש, ופגיעה נוספת בבית. אין נפגעים בגוף.

פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
19:35 – יירוטים בשמי גוש דן • צפו
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
19:32 – מטח לעבר ערי המרכז: אזעקות בגוש דן וערי השפלה.
19:28 – מטח לעבר אשדוד, יבנה אשקלון.
19:22 תיעוד מזירת הנפילה בשדרות • צפו
פרסום לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
19:15 – פגיעה ישירה בבית בשדרות.

צילום: עיריית שדרות
19:13 – הרמטכ"ל בפיקוד הצפון: "זו מלחמה על הבית. אם חיזבאללה יעשה טעות – השמדה"
19:10 – עיריית שדרות מעדכנת בהמשך למטח האחרון: דיווח ראשוני על מספר נפילות בעיר. רקטה אחת פגעה ברכב שעולה באש. אין דיווח על נפגעים בגוף. ביבנה נפילה בשטח פתוח.
19:08 – דיווח על 14 מחוסלים בביתו של הנייה, מנהיג חמאס.
19:04 – ארה"ב מעבירה מסר ישיר לאיראן: אם איראן תתערב בלחימה בישראל, היא תתקל במעורבות ישירה של צבא ארה"ב
19:02 – מטח כבד: אזעקות במרכז בשפלה ובדרום.
18:54 – דובר צה"ל: ראשוני: צה"ל תוקף כעת מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון.
18:52 – שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הנחה להכיר במשפחות החטופים והנעדרים כנפגעי פעולות איבה לצורך קבלת מלא הזכויות, המענקים והסיוע הנפשי הנדרשים באופן מלא. בתיאום עם שר העבודה יואב בן צור, המוסד לביטוח לאומי יסדיר את ההכרה במשפחות באופן מיידי.
18:49 – דיווחים בלבנון: כלי טיס של צה"ל שיגר שני טילים לעבר עמדה בתל א-נח'אס מצפון לעיירה כפר כלא.
18:48 – אזעקות באשקלון.
18:41 – מקורות איראנים יודעי דבר מוסרים לערוץ אל-ג'זירה הקטרי כי ממשל ביידן מסר לנציג האיראני באו"ם מסר הנוגע למצב בישראל, ובו הזהירה ארצות הברית כי אם איראן תתערב באופן ישיר בעימות – ארצות הברית תפעל צבאית.
18:40 – שגרירות ישראל בארה"ב מפרסמת את הנתונים הבאים: 1,400 נרצחים, 4,000 פצועים. 199 משפחות קיבלו הודעה על כך שיקיריהם נחטפו. כמעט 7,000 שיגורים לשטח ישראל.

18:39 – לשכת ההסברה של חמאס: 198 הרוגים ו 575 פצועים בעזה ביממה האחרונה.
18:33 – אזעקות בראשון לציון והסביבה.
18:28 – חיזבאללה מודיע על מחבל נוסף מהארגון זחוסל היום. מבהבוקר חוסלו בסך הכל חמישה.

18:19 – דיווחים בעזה: אחיו ואחיינו של הנייה חוסלו בתקיפת צה"ל.
18:15 – פיקוד העורף: בשל המצב הביטחוני, פיקוד העורף קבע את ההנחיות הבאות מיום שלישי, 17 באוקטובר 2023, בשעה 18:00, עד ליום חמישי, 19 באוקטובר 2023, בשעה 18:00.

18:14 – אזעקות באשקלון.
18:13 – מד"א בעדכון לאזעקות בשפלה: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים.
16:11 – נתניהו בהצהרה לצד קנצלר גרמניה: "מעשי חמאס – החמורים ביותר מאז השואה. חמאס הם הנאצים החדשים, הם גרועים מדעאש. כמו שהעולם התגייס לחסל את דעאש הוא צריך לחסל את חמאס, שהרשע שלו מקורו באירן". הקנצלר שולץ בהצהרה: "התמיכה בישראל היא חלק מהמשנה המדינית של גרמניה, זה עניין חוצה מפלגות. ההיסטוריה הגרמנית שנובעת מהאחריות לשואה מחייבת אותנו לשמור על קיומה ובטחונה של ישראל".
18:06 – בזמן ההצהרה המשותפת של נתניהו וקנצלר גרמניה: אזעקות צבע אדום אזור דן – חולון, ובאזור השפלה – ראשל"צ והאזור.
18:02 – הותרו לפרסום שמותיהם של שלושה חללי צה״ל אשר משפחותיהם עודכנו: רס״ם (מיל׳) טל אילון (Tal Eilon), בן 46, מכפר עזה, חבר כיתת הכוננות ביישוב, רס״ם (מיל׳) איתן חדד (Eitan Hadad), בן 43, מבארי, חבר כיתת כוננות ביישוב, רס״ר (במיל׳) אופיר ליבשטין (Ofir Libstein), בן 50, ראש מועצת שער הנגב. עקב השתייכותו לכיתת הכוננות ביישובו כפר עזה, הוחלט להכיר בו כחלל צה״ל.
17:52 – דובר צה"ל: כלי טיס בלתי מאויש שהתקרב למרחב האווירי של מדינת ישראל משטח לבנון מוקדם יותר היום, יורט על ידי לוחמי ההגנה האווירית. לא הופעלה התרעה על פי מדיניות
17:43 – כן יאבדו כל אויביך: לפחות 3000 הרוגים ו-12,500 פצועים עד כה בעזה.
17:41 – דיווח לבנוני: צה"ל החל לתקוף בדרום לבנון בירי ארטילרי.
17:39 – דיווחים בעזה: 14 הרוגים ומספר פצועים בהפצצת מטוסי כיבוש על בית משפחת "הניה" בשכונת שייח' רדואן בעיר עזה.
17:30 – קנצלר גרמניה מצייץ בעברית.

17:28 – חיזבאללה מודיע כי חולייה על שם הרוגי הארגון מחמוד אחמד ביז וחוסיין עבאס פסאעי (שנהרגו היום בחילופי אש בגבול לבנון) שיגרה טילים מונחים לעבר נקודת כינוס של חיילים בבסיס בירנית.
17:24 – החלה בקריה פגישת רה"מ נתניהו וקנצלר גרמניה.

17:12 – פגיעה ישירה בבית בשדרות, בחסדי שמים אין נפגעים בגוף. נגרם נזק.





צילום: עיריית שדרות
17:04 – דובר צה"ל: זוהו שני שיגורים משטח לבנון לשטח ישראל. מטרה אחת יורטה בהצלחה על ידי לוחמי ההגנה האווירית, מטרה נוספת לא יורטה על פי מדיניות ונפלה בשטח פתוח.
17:01 – חיזבאללה קיבל אחריות גם על שתי התקריות האחרות שבוצעו היום בגבול לבנון.
17:00 – ביתו של אחיו של ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמעיל הנייה, הופגז מהאוויר ובתוך הבית נמצאים הרוגים. כך לפי דיווח ב"אל-ג'זירה".
16:44 – מד"א בעדכון לאזעקות בגזרת קרית שמונה: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים.
16:40 – אזעקות בקרית שמונה וביישובי גבול הצפון.
16:38 – גורם בישראל לחדשות 12: החיסול בעזה של אימן נופל משמעותי מאוד. הוא מבכירי הזרוע הצבאית של חמאס – בין חמשת הבכירים ביותר.
16:36 – 'וואלה': הכניסה הקרקעית לעזה נדחתה למועד לא ידוע. לפי הערכות, מחכים לסיום ביקורו של ביידן בישראל לפני התמרון. בכירים בצה"ל: "זה משחק לטובת חמאס".
16:32 – ראש המל״ל צחי הנגבי: ״ביידן הנחה כוח אדיר להגיע לפה ולהתמקם מול לבנון ואיראן״.
16:31 – שני פעילי חיזבאללה שחוסלו היום חסין פצאעי ומחמוד ביז'.

16:22 – דרמטי: צה"ל ושב"כ חיסלו את אימן נופל, מפקד חטיבת המרכז ברצועת עזה וחבר המטכ"ל של חמאס (מקביל לאלוף), בתקיפה במחנה הפליטים אלבריג' במרכז הרצועה. זהו החיסול המשמעותי ביותר עד כה מבחינת דרגים צבאיים מאז החלה המלחמה.

16:18 – ראשוני: חשד לשיגורים מלבנון לאזור הגבול ללא אזעקה.
16:15 – ראש אמ"ן אלוף אהרן חליווה: אמ"ן תחת פיקודי כשל במתן התרעה למתקפת הטרור שביצע חמאס. לא עמדנו במשימה החשובה ביותר שלנו, וכראש אמ"ן אני נושא באחריות המלאה לכישלון.
16:09 – 'ערוץ 12': כ-1,400 עיתונאים זרים הגיעו לישראל מאז תחילת המלחמה, חלקם לא מורשים להיכנס לאזור עוטף עזה בגלל בעיות אבטחה.
16:08 – ישראל הורתה על סגירה והקפאה של יותר מ-100 חשבונות בבורסת מטבעות הקריפטו בינאנס, המשמשים כמקור מימון לחמאס. לפי דיווח בדיילי מייל הועברו לארגון כ-40 מיליון דולר בשנים 2021-2023.
16:07 – נפילה ברחוב בשדרות, ללא נפגעים בגוף.


צילום: עיריית שדרות
16:06 – חיזבאללה קיבל אחריות רשמית על ירי הנ"ט לעבר כלי רכב במטולה הבוקר.
16:05 – אזעקות בנתיבות ובעוטף עזה.
16:00 – הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף בביקור בבסיסי צה״ל בגבול עזה ובקבלת עול מלכות שמים עם החיילים.

15:58 – צבע אדום בשדרות ובעוטף.
15:57 – ערוץ אלמנאר הלבנוני (מזוהה חזבאללה) מדווח לפני זמן קצר כי צה"ל תקף את ביתו של אסמאעיל הניה, יו"ר הלשכה המדינית של חמאס, הממוקם במחנה הפליטים שאטי בעיר עזה.
15:48 – דובר צה"ל: התקבל דיווח על ירי נ"ט לעבר היישוב זרעית בגבול לבנון לפני זמן קצר. כוחות צה"ל מגיבים בירי ארטילרי לעבר מקור הירי.
15:47 – תיעוד מתקיפת צה"ל בכפר בלידה בלבנון.
צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
15:31 – מקורות לבנוניים: חזבאללה פגע גם היום במגוון אמצעי תצפית של צה"ל לאורך הגבול.
15:23 – משטרת ישראל: ההודעות לפיהן העיר שדרות הוכרזה כשטח צבאי סגור והחל מהשעה 16:00 אין יציאה וכניסה לתחומי העיר – הודעות כזב.
15:21 – הצלב האדום בלבנון: 4 הרוגים מתקיפת צה"ל בעלמא א-שעב.
15:04 – דיווח באל-ג'זירה: בכיר חמאס בעזה אסמאעיל הניה נפגש עם השליח המיוחד של נשיא רוסיה למזרח התיכון מיכאל בוגדנוב, בדוחא שבקטאר.
15:01 – בהמשך לאירוע הירי לעבר מטולה מלבנון בשעות הבוקר – נפצעו באורח קל ובינוני שני חיילי צה"ל במילואים ופונו לטיפול רפואי בבית חולים. משפחותיהם עודכנו. אזרח נוסף נפצע באורח קל.
14:51 – דובר צה"ל: שני שיגורי נ"ט בוצעו לפני זמן קצר סמוך לקיבוץ יפתח וירי מנשק קל בוצע לעבר מספר מוצבי צה"ל בגבול לבנון. כוחות צה"ל מגיבים בירי טנקים וארטילריה לעבר עמדות צבאיות של ארגון הטרור חיזבאללה. אין נפגעים לכוחותינו.
14:50 – דיווח בעזה: ראש רשות המעברים והגבולות בעזה, פואד אבו בטיחאן, בן 55, חוסל היום בעקבות תקיפות צה"ל סמוך לביתו במחנה א-נוסייראת ברצועה.

צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
14:47 – צבע אדום בעוטף עזה.
14:46 – שר ההגנה האמריקני הורה לכוח של כ-2,000 לוחמי מרינס לנוע סמוך לישראל ע"מ להוות כוח תגובה מהירה.
14:45 – תיעוד מתקיפת צה"ל וחילופי אש בדרום לבנון.
צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
14:43 – חדשות 12: 4,000 עזתים שעבדו בישראל מוחזקים במתקן ביטחוני, נבדק אם סייעו לחמאס בתכנון הטבח.
14:21 – אנשיו של ביידן סיירו באחד מזירות הטבח בעוטף עזה. ייתכן והנשיא יבקר מחר באזור במסגרת ביקורו בישראל.
14:17 – אזעקות באשקלון.
14:14 – מחר: פסגה מרובעת בירדן בהשתתפות עבדאללה, אבו מאזן, א-סיסי וביידן.
13:55 – בעקבות ירי למרכז והשפלה: המראת טיסות מנתב"ג נעצרה באופן זמני.
13:45 – מד"א בעדכון בהמשך לאזעקות בגזרת ראשון לציון: חובשים ופראמדיקים של מד"א יצאו לסרוק זירות בהן דווח על נפילות. בשלב זה לא ידוע על נפגעים.
13:41 – סגן מפקד משמרות המהפכה עלי פדאווי: "גל הדף נוסף בדרך אם הציונים לא יעצרו את הזוועות בעזה. הזעזועים של חזית ההתנגדות נגד הציונים יימשכו עד שהגידול הסרטני הזה יעלם ממפת העולם".
13:38 – אזעקות בראשון לציון ובאזור השפלה.
13:37 – בית החולים הדסה מבהיר: "בהדסה לא טופלו או מטופלים מחבלים ממלחמת חרבות ברזל. במהלך הלילה נעשה נסיון על ידי גורמי הבטחון להעביר מחבל חמאס לטיפול אך קבלתו סורבה".
13:34 – תיעוד מתקיפות צה"ל בגבול לבנון.

צילום: שימוש לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים
13:31 – דובר צה"ל: לפני זמן קצר בוצע ירי נ״ט לעבר מוצב צה"ל סמוך למרגליות בגבול לבנון, בנוסף בוצע ירי מנשק קל לעבר מספר נקודות על גדר הגבול. צה"ל מגיב כעת בירי ארטילרי לעבר מקורות הירי.
13:29 – נשיא צרפת מקרון אומר ש'שיחות אינטנסיביות מתקיימות" בנסיון לשחרור חטופים שבידי חמאס. "אני רוצה להיות זהיר מאוד כאן… כדי לא לסכן את השיחות האינטנסיביות שאנו מנהלים כעת", אמר מקרון לכתבים בבירת אלבניה טירנה. "אבל במהלך השיחות הצדדים מתקדמים ואנחנו עוקבים אחר השיחות בכל שעה".
13:19 – בפעם השנייה היום: טיל נ"ט נורה מלבנון לישראל, הפרטים בבדיקה.
13:09 – צבע אדום בעוטף עזה.
13:01 – נשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע שיגיע "בקרוב" לביקור בישראל.
13:00 – הממשלה מאשרת כעת במשאל טלפוני לשר הביטחון גלנט רכש של חימושים, תחמושת, אמצעי הגנה אווירית ומיירטים ממדינות שותפות ללא צורך באישור נוסף של ועדות השרים עד לתאריך 31/12/23.
12:30 – מטוס חיל האוויר הביא לארץ משלוח של אלפי לוחות מיגון קרמיים. ציוד המיגון הובא לישראל במבצע הטסה משותף למשרד הביטחון ולצה"ל.

12:02 – משעות הבוקר צה"ל המשיך לתקוף עשרות מטרות ברחבי רצועת עזה. צה"ל ממשיך לתקוף בשעה זו ברצועה. צפו:
צילום: דובר צה"ל
11:50 – משרד זכויות האדם של האו"ם: "המצור ופקודת הפינוי של אזרחים עשויה לא להיחשב כפקודה זמנית חוקית, אלא כהעתקה בכוח של אוכלוסיה אזרחית ועבירה על החוק הבין-לאומי".
11:39 – מד"א: בהמשך לאזעקות בדקות האחרונות בגזרת באר שבע: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים. עדכון במידת הצורך.
11:35 – צבע אדום בבאר שבע.
11:34 – צבע אדום בדרום הנגב.
11:13 – דובר צה"ל: צה"ל תוקף כעת את המרחב ממנו בוצע ירי הנ"ט לעבר מטולה מלבנון. טנקים של צה"ל תוקפים כעת את המרחב ממנו בוצע הירי לעבר מטולה מלבנון.
11:04 – משרד הבריאות מעדכן על 344 פצועים*המאושפזים בבתי החולים נכון ליום ג, 17.10.23, בשעה 9:30, מהם 82 קשה, 194 בינוני ו-68 קל. עד כה פונו לבתי החולים 4,229 פצועים, מהם: 26 אנוש, 312 קשה, 725 בינוני, 2,817 קל, 219 חרדה ו-130 בהערכה רפואית.
10:32 – שני פצועים קל ובהכרה כתוצאה מירי טיל הנ"ט לעבר מטולה. נסגרו לתנועה הכבישים במרחב, התושבים מתבקשים להישאר במרחבים המוגנים.
צפו בתיעוד מתקיפות צה"ל בלבנון:
10:18 – תמונה מזירת פגיעת טיל הנ"ט שירו מחבלי חיזבאללה מלבנון לעבר מטולה:

10:15 – צה"ל מאשר. "ראשוני: התקבל דיווח על ירי לעבר מטולה בגבול לבנון, פרטים נוספים בהמשך".
10:13 – בתגובה לירי טיל נ"ט לעבר מטולה: צה"ל תוקף שוב בלבנון.
10:11 – צבע אדום בעוטף עזה.
10:08 – דובר צה"ל מגיב על פרסום סרטון החטופה של חמאס: "זה טרור פסיכולוגי של חמאס. חמאס מנסה להציג עצמו כארגון הומני – בעוד הוא ארגון רצחני. כולם צריכים לשאול את עצמם: איך מייה הגיע לעזה מלכתחילה. אסור לעולם לשכוח שהארגון רצח ילדים, נשים, זקנים תינוקות וחטף לעזה".
10:00 – הודעה לתושבי מטולה: ככל הנראה ירי לעבר הישוב, הנכם מתבקשים להיכנס מיד למרחבים מוגנים ולא לצאת עד לקבלת הנחיות מאיתנו.
09:30 – הפלסטינים מדווחים כי בתקיפות המשמעותיות הלילה של צה"ל בדרום רצועת עזה, נהרגו לפחות 49 בני אדם.
08:50 – מפקד פיקוד המרכז בצבא ארה"ב, גנרל מייקל קורילה נחת הבוקר (שלישי) בישראל, לביקור רשמי כאורחו של ראש המטה הכללי, רב-אלוף הרצי הלוי. במסגרת ביקורו צפוי הגנרל להיפגש עם הרמטכ״ל ולקיים הערכת מצב משותפת איתו ועם שר הביטחון, מר יואב גלנט.
בצה"ל אומרים כי הביקור, בעת מלחמה, מדגיש את עוצמת הקשר ושותפות הגורל של המדינות בכלל ושל צה״ל עם צבא ארצות הברית בפרט.
08:46 – אחרי 11 שעות של שקט: צבע אדום בצאלים שבמערב הנגב
08:40 – צה"ל סיכל לפני זמן קצר ניסיון חדירה של חוליית מחבלים, שזוהתה על ידי תצפיות צה"ל מתקרבת לגדר המערכת משטח לבנון ומטמינה מטען. ארבעה מחבלים חוסלו.
צילום: דובר צה"ל
08:00 – דיווח בניו יורק טיימס: גורמי המודיעין בישראל ובארה"ב מעריכים כי מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אינו מעוניין בשלב זה להיכנס לעימות צבאי נרחב עם ישראל. ההערכה כי נושאות המטוסים ושלל הכוחות האמריקניים הנפרסים באזור מסייעים להרתעתו, בתוך הבנה שעימות כולל יביא לפגיעה מסיבית בלבנון ובארגון חיזבאללה.
07:45 – תיעוד פלסטיני מהשמדת בניינים ברצועה:
07:20 – צה"ל תקף במהלך הלילה מטרות צבאיות ששימשו להכוונת טרור ותשתיות טרור של ארגון חיזבאללה בשטח לבנון, בתגובה לירי לעבר שטח ישראל אתמול:
צילום: דובר צה"ל
07:10 – צה"ל תקף במהלך היממה האחרונה מעל 200 תשתיות צבאיות של ארגוני הטרור ברצועת עזה:
צילום: דובר צה"ל
07:00 – צה"ל ושב"כ חיסלו את אסאמה אלמזיני, ראש מועצת השורא של חמאס ברצועה, במסגרת פעילותו היה אחראי על תיק האסירים והכווין טרור כנגד מדינת ישראל.
צילום: דובר צה"ל
06:50 – דובר צה"ל פרסם "דף קרבי" ששלח הרמטכ"ל הרצי הלוי לחיילים: "ספגנו מכה ואנחנו אחראים, אך כעת היוזמה בידינו". הוא הדגיש כי "המלחמה תהיה קשה וארוכה – וצה"ל ינצח בה". כשברקע שאלת הצטרפות חיזבאללה למלחמה, הוסיף הלוי: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש ובכל הזירות".
06:40 – דובר צה"ל לתקשורת הזרה, יונתן קונריקוס, אמר כי כמעט חצי מיליון ישראלים נעקרו מבתיהם מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר. הוא ציין כי מדובר בתושבים שפונו מאזור הדרום בעוטף עזה, כמו גם כ-20 יישובים סמוך לגבול עם לבנון.
06:30 – שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן הודיע הלילה כי הנשיא ביידן יגיע מחר לביקור בישראל. בתדרוך לכתבים לאחר הפגישה עם נתניהו, אמר הבכיר האמריקני כי ישראל תאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועה – אך הבהיר: "אם חמאס ימנע זאת מהתושבים, לא ייכנס סיוע יותר". במקביל, צה"ל המשיך בתקיפות נגד יעדים של חמאס בעזה – ושל חיזבאללה בלבנון.





















נתניהו הטיפש
בשביל מה הוא צריך את ביידן? בשביל שיכניס הומניטרי לעזה?
עדיף שישאיר את ביידן באמריקה ולא יצטרכו להכניס סיוע לעזה
רק נתניהו מוג לב ופחדן שיעזוב את ההגה של המדינה לא ראוי להנהיג
מידי הרבה טעויות בחודשים האחרונים
בשורות טובות
בעל המאה הוא בעל הדעה ……..
נתניהו הוא פחדן
לָמה אנחנו צריכים לִצְפּוֹת כאן בפני רשעים?
בגיהינום יֵדעו לזהות אותם גם בלי עזרה מכאן.
להפציץ את עזה ב100000 טון חומר נפץ עד שישחררו את החטופים !
אפשר להסכים להפסיק את ההפגזות תוך שעה בשביל לשחרר את השבויים ….
ומיד אח"כ להפתיע שוב עם מטח חדש ביתר שאת ללא הבדל בין שכונה לשכונה הכל למחוק מעל פני האדמה …..
אפשר גם את הגדר לתת מתנה למצרים או לירדן אם הם סומכים עליה בבקשה …