צילום: FJCU

חצי שנה למלחמה באוקראינה: מספרי האבדות בקהילות היהודיות נחשפים

על פי ההערכות "פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה" (FJCU) שמאגדת קרוב ל-180 קהילות יהודיות ברחבי המדינה, במלחמה מצאו את מותם כ-70 יהודים • במלחמה משתתפים אלפי חיילים יהודים, בהם עשרות ישראלים

כתבות נוספות בנושא:

באוקראינה מציינים היום חצי שנה למלחמה עם רוסיה – שגבתה עד כה את חייהם של עשרות אלפי אזרחים וחיילים אוקראינים. 24 באוגוסט הוא גם יום העצמאות האוקראיני לאחר שקיבלה את עצמאותה בתאריך זה בשנת 1991.

על פי ההערכות "פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה" (FJCU) שמאגדת קרוב ל-180 קהילות יהודיות ברחבי המדינה, במלחמה מצאו את מותם כ-70 יהודים, כשליש מהם במאריופול והיתר בקייב, חרקוב, בוצ'ה ובלחימה מול הרוסים. עוד כמה יהודים נפצעו וכ-150 משפחות יהודיות איבדו את בתיהן. נזכיר כי במלחמה משתתפים אלפי חיילים יהודים, בהם עשרות ישראלים. עם זאת, בפדרציה מציינים כי "מספרי הנפגעים אינם מדויקים ועשויים להשתנות. יש בעיות תקשורת עם אנשים בעיקר בחזית, יש נעדרים והאינפורמציה לעיתים לא מדויקת".

צילום: FJCU

מאז תחילת המלחמה עסקה הפדרציה ביחד עם גופים וארגונים יהודים וישראלים נוספים בחילוץ יהודים מערי החזית אל פנים המדינה ורבים מהם עברו למחנות פליטים שהיא הקימה במדינות מסביב לאוקראינה ואף עלו לישראל. "חילצנו 35,198 תושבים – מרביתם יהודים – מ-322 נקודות יישוב ברחבי אוקראינה וזאת בתיאום הדוק עם הצבא האוקראיני", אומרת מנכ"לית "פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה" אלינה טפליצקי. לדבריה, "רוב המחולצים יהודים אבל סייענו לכל מי שפנה, גם למי שאינם יהודים ולמעשה הצלנו חיים רבים ככול שיכולנו. החילוצים – שחלקם היו מורכבים מאוד ותוך כדי סכנת חיים – בוצעו באמצעות רכבות ששילמנו על כל הקרונות שלהם, אוטובוסים, מוניות ועוד".

כ-3,000 מהמחולצים עברו בדרכם לישראל במלון 'הילטון' בורשה שהפך למחנה פליטים ומחנה מעבר ארצה. עוד כ-12 אלף מחולצים עברו למחנות מעבר של הפדרציה במולדובה, רומניה, גרמניה והונגריה; המחנה בהונגריה, על שפת אגם בלטון, עדיין פעיל ונמצאים בו כעת 525 פליטים וזאת בסיוע הממשלה ההונגרית ו"איגוד הקהילות שומרי תורה בהונגריה". כמחצית מ-15 אלף הפליטים שעברו דרך המחנות במדינות הסמוכות לאוקראינה עשו עלייה לישראל.

צילום: FJCU

כ-20 אלף פליטים שחולצו בידי הפדרציה עברו אל מחנות מעבר בערים בטוחות יחסית בתוך אוקראינה ואחר כך המשיכו לערים אחרות במדינה – הנחשבות שקטות כעת – כמו קייב, דנייפרו, לבוב, צ'רנוביץ ועוד.

לדברי הרב רפאל רוטמאן, האחראי על קשרי החוץ של הפדרציה: "בכל חודש אנחנו מעבירים ערכות מזון ל-36 אלף משפחות שנמצאות ברשימות, באמצעות 180 מוקדי חלוקה ברחבי אוקראינה. גם במקרה הזה, משפחות שאינן יהודיות ופונות אלינו מקבלות סיוע. עלותה של כל ערכה היא כ-100 יורו והיא כוללת 4 ארגזים ובהם מים, מוצרי היגיינה כמו סבון, שמפו ואפילו אבקת כביסה; דגים, שמן,, קמח, שימורים, סוכר, מלח, דבש, קפה, תה ועוד מוצרים בסיסיים. בסך הכול מדובר על כ-900 טון של מוצרים שנארזים בידי מאות המתנדבים והעובדים שלנו ונשלחים באמצעות משאיות לכל רחבי המדינה". העלויות עד כה מגיעות לכ-21 מיליון דולר, שרובם הוצאו על עזרה הומניטרית, חלק ניכר על חילוצים והיתר על אחזקת מחנות הפליטים.

צילום: FJCU

שליח חב"ד ויו"ר הפדרציה הרב מאיר סטמבלר הוסיף: "זה זמן שאנחנו לא מסתכלים בו על עלויות וחישובים כלכליים אלא על הצלת נפשות – וכל שעה קריטית לשם כך. ידיהם של רבני ועובדי הפדרציה ושלוחי חב"ד ברחבי המדינה מלאות עבודה 24/7 והמצב ההומניטארי הופך גרוע יותר ומה שהכי קשה זה שהעולם מתחיל לשכוח בהדרגה ממה שעובר עלינו כאן והחדשות מאוקראינה נדחקות לשוליים. אנחנו מתפללים שהשלום יגיע במהרה ושיקויים הייעוד הנבואי 'וכיתתו חרבותם לאיתים וחניתותיהם למזמרות'".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור
נתניהו כינס ההתייעצות הביטחונית: "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם"
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעוד מטורף: החיילים מסרבים לירות, המחבל חוטף את הנשק • צפו
עדות מהזירה: "הקיפו אותנו מכל עבר; החיילים לא ירו עד שנחטף הנשק"
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו רוצה אותו דבר, אבל הפוך; מארבע יוצא אחד | גלגל חוזר
טראמפ מאיים להחרים כספים של איראן; שר החוץ עראקצ'י נלחץ והגיב

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
ברוך דיין האמת: רבה הספרדי של מגדל העמק, הגאון רבי אברהם מנחם זצ"ל
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
אזהרה: גל מסרונים מזויפים מתחזה לחברת החשמל ומבטיח החזר כספי
היום השני לחיפושים אחר יובל בן ה-4: מאות ממשיכים לסרוק את החוף
וואטסאפ

חדש באתר

Gemini_Generated_Image_rhmskprhmskprhms
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
WhatsApp Image 2026-07-24 at 14.25
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
WhatsApp Image 2026-07-24 at 10.37
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
909a665b-2de8-4bee-9e48-407d15d45881 (1)
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-24 at 09.39
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture