צילום: קובי סופר, רשות הטבע והגנים
פגר הליוויתן המצוי שאותר אמש (שני) מת בסמיכות לחוף זיקים הוטמן הבוקר על ידי פקחי רשות הטבע והגנים בסיוע הצבא בחולות במרחב הצבאי הסגור. בעזרת עבודה משולבת של רשות הטבע והגנים וחיילי הצבא ההטמנה עברה בהצלחה.
צילום: קובי סופר, רשות הטבע והגנים
הבוקר נלקחו דגימות מהלוויתן על מנת לבדוק את הנסיבות שגרמו למותו. ההערכה כי הלוויתן מת לפני כשבוע. מדובר בנקבה באורך של כ 12 מטרים ומשקל כ 10 טון.
צילום: קובי סופר, רשות הטבע והגנים
כזכור, אמש התקבל דיווח של דייג פגר על לוויתן מצוי טרי יחסית. אנשי היחידה הימית של רשות הטבע והגנים בסיוע בקריות השליטה ולוחמי יחידת סנפיר של זרוע הים בבסיס אשדוד עקבו אחר התקדמות הפגר לחוף כדי לנסות להבטיח שיפלט לתחום ישראל לצרכי בדיקה ומחקר.
צילום: קובי סופר, רשות הטבע והגנים
מדובר באירוע נדיר יחסית בדרך כלל מגיעים לאיזורנו פרטים צעירים. מדובר בבעל החיים השני בגודלו אחרי הלוויתן הכחול בעולם. לויתן מצוי נפוץ במערב הים התיכון אך נדיר באגן המזרחי.
צילום: קובי סופר, רשות הטבע והגנים





















מתי הקמת מצבה?
איכססססס!!!!!
להראות לנו שגם במזרח הים התיכון מופיע לעתים דג גדול כזה שיכול היה לבלוע את יונה…