Rami Shllush/POOL

שטח אפור / יצחק גלזר

נתניהו האשים את בנט וממשלת המעבר של לפיד, במצבה של המדינה שהוא קיבל. מנגד, תגובת בנט היא שממשלת נתניהו היא הגורמת לכל הכישלונות האופפים אותנו, ביטחונית, כלכלית וחברתית. וכאן הבן שואל: מי מהם צודק?

כתבות נוספות בנושא:

אחרי תקופה ארוכה של שתיקה, שתיקה שהתקבלה בכעס בעיקר בבייס הפוליטי שלו, בתחילת השבוע (מישהו זוכר איזה יום היום?!) כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו מסיבת עיתונאים ובמהלכה התייחס למצב הביטחוני המתוח, הודיע על ביטול הפיטורין של גלנט והכי חשוב, האשים את כל העולם ובעיקר את הממשלה הקודמת, במצב הנוכחי.

נתניהו האשים את בנט וממשלת המעבר של לפיד, במצבה של המדינה שהוא קיבל. הוא גם מאשים את קריאות השבר והקריסה הנושבות מכיוון לפיד. מנגד, תגובת בנט היא שממשלת נתניהו היא הגורמת לכל הכישלונות האופפים אותנו, ביטחונית, כלכלית וחברתית. וכאן הבן שואל: מי מהם צודק?

כששומעים את דברי נתניהו, או יותר מכך כשצופים בנאומו הרהוט נוטף הכריזמה, אנו משוכנעים שהוא המנהיג הדגול שיודע בדיוק כיצד לנהוג בכל עת ולהגיב נכון לכל מצב. מצד שני כשבנט לוחץ על 'הכפתורים הנכונים' ועל הכשלים האמיתיים של נתניהו והימין בהווה ובעבר, רואים את הדברים אחרת.

כן, זה ברור שיש לנו נטייה לראות את דברי נתניהו באור חיובי ואילו את בנט באור שלילי. זה לגמרי טבעי וצודק, שכן בנט בגד בבוחריו וכתוצאה מכך יצר נזק אדיר לכל בוחרי הימין, ביניהם למגזר החרדי. הזלזול בנו עדיין צורב והשפעות ממשלתו עדיין דורשות תיקון, כך שכל מה שלא יגיד, נעדיף להתכחש לו.

לעומתו, נתניהו נחשב די אהוד במגזר, לא בגלל עודף קרבתו לדת, גם לא בגלל שהוא קורא עם בנו אבנר את הפרשה כל שבוע כפי שהוא מרבה לציין. הוא אהוד כי הוא דאג להקטין את כל אלו שעלולים להיות מתחרים על המשבצת שהוא נמצא בה וממילא בתור היחיד שנשאר, הוא ודאי טוב יותר מכל אלו השייכים לצד השמאלי ואנטי דתי של המפה הפוליטית.

אין ספק שיכולותיו התדמיתיים והתקשורתיים הם פנומנליים, אך אם היה קם מתחרה אמיתי שהציבור החרדי היה מקבל ממנו בוודאות את צרכיו בצורה טובה יותר, קרוב לוודאי שהיו עוזבים את נתניהו לטובתו. ועכשיו לנדון שלשמו התכנסנו, ננסה להתעלם מנטייתנו לכיוון נתניהו ולהבין בצורה אובייקטיבית מי מהם צודק ואיזו ממשלה מתנהלת בצורה תועלתית יותר.

אין ספק, שכשאנשי הליכוד עם העומד בראשם מרבים לנפנף ב-'עשור הביטחוני הטוב ביותר מקום המדינה' יש צדק בדברים, שכן כולנו זוכרים את אירועי שנות האלפיים עם החרדה האמיתית להסתובב ברחובות וככל שהשנים התקדמו, אנשים החלו להרגיש יותר בנוח לנוע ברחבי המדינה, למעט תקופות מסוימות כמו 'אינתיפאדת הסכינים' או למעט אזורים מסויימים כיהודה ושומרון. אך באופן כללי ההרגשה היתה טובה יותר. זו התחושה שאנשי הליכוד רוצים שנחוש ונזכור.

ואז בא נפתלי בנט ומתחיל לזנב בטענותיו על ממשלות נתניהו ומציג קבל עם ועולם את הכשלונות שב-'מחנה הלאומי' מעדיפים שנשכח. הוא מזכיר לנו את 'תושבי הדרום' שבמשך שנים רבות לא יכלו לקיים שגרת חיים נורמטיבית בהשפעת האזעקות והרקטות המתעופפות מעל ראשם. הוא מזכיר גם כן את כישלונות נתניהו בהעלאת מחירי הדיור בצורה קטסטרופלית ויוקר המחיה שנסק לגבהים עצומים בעוד 'שכר המינימום' וה-'שכר הכללי במשק' לא עלו בצורה כל כך משמעותית.

כשבודקים את נתוני ממשלת בנט, ניתן למצוא אי אלו יתרונות שלא היו קיימות בממשלות שקדמו לו, אך הן לגמרי בטלות בהררי הכישלונות שיצאו תחת ידו.

הכישלון המרכזי היה, חוסר הניהול. לא הייתה יד מכוונת לשום דבר. כל שר עשה במשרדו כפי רצונו, ללא שום אידיאולוגיה מסודרת ועיקר הנושא והמכנה המשותף היה 'אנטי דת ואנטי ביבי'. סליחה, היה עוד מכנה משותף, ג'ובים! התפקידים שנתפרו למקורבים הגיעו לרמה חסרת תקדים. ככל שמפלגה הייתה קטנה יותר וחסרת יציבות, כך דאגה לסחוט את לימון המשרות והתקציבים בצורה משמעותית יותר.

נתעלם מכך שהתקשורת גם ליטפה את ממשלת בנט, כשאת ממשלות נתניהו היא תקפה ללא הרף ונחזור לשאלתנו: כששניהם מביעים טענות המגובות בנתונים, מי מהם באמת צודק?

ובכן: האמת היא איפשהו באמצע. התשובה לכך היא שניהול ממשלה והבאת הצלחות זה 'שטח אפור'. אין רק הצלחות ואין רק כישלונות. כל אחד יכול להדגיש את הנקודות החזקות של ממשלתו ולהתהדר בכך, אך בסופו של יום לכולם יש כישלונות וכל השאלה נעה סביב מי הוא האיש שאני בתור אזרח מעדיף שיעמוד בראש.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

איכס.
מזה החנופה הזו לבנט?
נוכל המאה!

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "מוכן לדבר עם חיזבאללה, נתקוף מתקן גרעין באיראן"
דריכות בישראל: גובר הסיכוי למערכה אזורית מול איראן
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תחקיר בשווייץ: חמאס תכנן טבח באירופה והקים תשתית טרור בשורת מדינות
שוב פעם: מעצר חמישה שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה בבת ים
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כתב אישום: חשד למתן עשרות אלפי אישורי נשק שלא כדין במלחמה
הים פולט פסולת בחוף ארגמן: צוותי הניקיון פועלים להסרת אצות ופסולת
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בחירות בעידן הבינה מלאכותית: מערך הדיגיטל הלאומי וועדת הבחירות מהדקים שיתוף פעולה 
חיזוק הקשרים לקהילות היהודיות: יו"ר ש"ס אריה דרעי נועד עם שגריר בריטניה בישראל

הכתבות המעניינות ביותר

אסון קריסת המרפסת: עיריית ירושלים מעדכנת שהדיירים פנו לאיש מקצוע פרטי ללא ידיעתה
החגיגה נגמרה: וויז אייר דורשת מלקוחות תשלום נוסף בעקבות באג באתר
ברוך מתיר אסורים: הבחור אלחנן מזרחי צפוי להשתחרר מחר מבית הכלא
חילוץ מורכב בצוק ארבל: מטייל נפצע קשה לאחר שנפל, פונה במסוק לבית החולים
חשש לכלבת בצפון: גירית נגועה אותרה במטעים הסמוכים ליישוב איילת השחר
משגב: שריפת רכבים בכניסה לתחנת המשטרה והיער הסמוך לבית העלמין
איראן תוקפת מתקני מים וחשמל בכוויית, במקביל החות'ים מאיימים על ספינות
הטרוריסטים מברכים: טורקיה ומצרים איחלו למנהיג חמאס ח'ליל אל-חיה על המינוי החדש
מחקר על קמפיין ההרעבה: השפעת הסיקור השלילי על ישראל בעיתונות המקומית בארה"ב
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-21 at 18.38
טראמפ בפגישה עם נשיא לבנון: "מוכן לדבר עם חיזבאללה, נתקוף מתקן גרעין באיראן"
P20260604MR-0573 (1)
דריכות בישראל: גובר הסיכוי למערכה אזורית מול איראן
.
תחקיר בשווייץ: חמאס תכנן טבח באירופה והקים תשתית טרור בשורת מדינות
IMG-20260721-WA1033 (1)
שוב פעם: מעצר חמישה שוהים בלתי חוקיים באתר בנייה בבת ים

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולת מרן המקובל האלהי הגאון רבי יוסף צובירי (13)
הילולת מרן המקובל הגאון הרב יוסף צובירי זיע"א
מרן רה''י הגרמ''ה הירש לתלמידים העולים לישיבות קטנות  איגוד בני הישיבות אשדוד (10)
מרן רה''י הגרמ''ה הירש לתלמידים העולים לישיבות קטנות: מהו הדבר החשוב ביותר בישיבה קטנה?
הילולת בעל 'שערי טוביה' גאב''ד ירושלים צילום שמואל דריי (34)
הילולת ה'שערי טוביה' גאב"ד ירושלים ומרא דארעא קדישא זצ"ל
ישיבת לבב חכמה בירושלים מעמד הדרן עלך (10)
חבר המועצת בחן את התלמידים וזכה לשעה של קורת רוח • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture