באולמי היכל שלמה בירושלים נערך השבוע טקס פרידה מרגש מסא"ל משה ידידיה לייטר שנפל בקרבות ברצועת עזה בתחילת ימי המלחמה. ספדו לו אביו, שר העבודה יואב בן צור וכן אישי ציבור נוספים. במקום אף נערך טקס סיום סדר משניות, אשר נלמדו לזכרו.
לייטר היה ממוביליה של תוכנית 'קודקוד' המכשירה בוגרי ישיבה ליחידות ההייטק המסווגות של משרד הביטחון. בטקס המיוחד הוחלט כי המסלול שהחל בימים אלו את לימודי מחזור ב', ישא את שמו, כאות הנצחה והוקרה לסמל שהיווה בתחום שילוב חרדים בשוק התעסוקה.
"נפילתו של משה לייטר הי"ד, לוחם אמיץ, מפקד פלגה בשלדג הכתה בנו כרעם ביום בהיר", ספד לו השר בן צור. "משה הי״ד, מלח הארץ, מטובי בנינו שתרם רבות לביטחון ישראל ולחם את מלחמת האור נגד החושך.
במהלך כהונתו הביא איתו אור גדול לשוק העבודה בשילוב בני החברה החרדית בעולמות ההייטק והסייבר, בזכותו רבים מהחברה החרדית ישתלבו ביחידות מודיעין מובחרות ובמקומות עבודה יוקרתיים".
אביו של משה, הרב יחיאל לייטר ספד לו בהתרגשות. "משה היה מוצא בכל אדם יסוד של טוב. אוסיף ואומר שהוא היה יודע גם להוציא מהם את הטוב".
בכנס דיבר גם אורי איזנברג יו"ר JBH – אברטק אשר אמר בין היתר "משה לייטר היה חלוץ אמיתי בתחום שילוב החרדים בהייטק. הוא האמין בכל ליבו שיש לפרוץ את המחסומים ולאפשר לבני המגזר החרדי לממש את הפוטנציאל הגלום בהם ולתרום מכישוריהם למען ביטחון המדינה".
בטקס השתתפו כמאתיים משתתפים שבאו להוקיר את זכרו, ביניהם תלמידי המחזור הקרוב של 'קודקוד' שנבחרו בקפידה מתוך מאות רבות של פונים לתוכנית.
בהמשך נשאו דברים גם ראשי ארגונים חרדיים אשר נפרדו מהגיבור שנתן את חייו למען עם ישראל.




















