Photo by Avshalom Sassoni/Flash90

מה הגורם למאות אלפי דו"חות לנוסעים בתחב"צ? וכיצד ניתן לשפר את המצב?

מי חברת האוטובוסים שנתנה הכי הרבה דו"חות לנוסעים? מה הסיבות לכמויות הדו"חות? ולמי מגיע הכסף שמכניסות החברות מגביית הקנסות. החברות טוענות: "עלות החזקת פקח גבוהה יותר מההכנסות שהוא מספק באמצעות הדו"חות

כתבות נוספות בנושא:

בשנת 2023 חולקו קרוב לרבע מיליון דו"חות לנוסעי התחבורה הציבורית, במהלך שנת 2023 חולקו 238,146 דו"חות לנוסעים בתחבורה הציבורית שהגיעו לסכום של יותר מ- 24 מיליון שקלים, 83% מהדוחות שחולקו לנוסעי התחב"צ היו של חברת 'אגד'. 92% מגובה הקנסות מגיעות לחברות האוטובוסים ורק 8% למדינה.

הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בראשות ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) התכנסה היום (שני), לישיבת מעקב בנושא סמכויות והתנהלות פקחים בתחבורה ציבורית.

בישיבה הוצגו הנתונים של משרד התחבורה, לפיהם במהלך שנת 2023 חולקו 238,146 דו"חות לנוסעים בתחבורה הציבורית, שהגיעו לסכום כולל של 24,045,306 שקלים.

במקום הראשון במתן דו"חות לנוסעים נמצאת חברת אגד, עם נתון של 197,599 דו"חות בשנת 2023, שמהווה כ- 83% מכלל הדו"חות שחולקו בכל שנת 2023. סכום הקנסות הכספיים שחברת אגד חילקה בשנה זאת עומד על 19,941,170 שקלים.

חברת דן נמצאת במקום השני ברשימה במספר הדו"חות שחולקו בשנת 2023 עם 7,865 דו"חות שהגיעו לסכום כולל של 779,705 שקלים.

לפי משרד התחבורה, בסה"כ מועסקים 977 פקחים ע"י חברות התחבורה הציבורית. מתוכם, 862 בהעסקה פרטית ועוד 115 במימון המדינה. במשרד התחבורה טוענים כי הבקרים מועסקים על ידי חברות התחבורה הציבורית והמשרד לא מעורב בתנאי ובהסכמי העסקת הפקחים.

ח"כ יצחק פינדרוס, יו"ר הוועדה המיוחדת לפניות הציבור אמר בדיון: "לא יהיו סמכויות לפקחים בתחבורה הציבורית במצב שהם מתוגמלים על כמות הדו"חות שהם מחלקים. הדיון על סמכויות הפקחים יגיע לוועדת הכלכלה. צריך לבחון אפשרות שמשרד התחבורה יהיה המפעיל הראשי של הפקחים בתחבורה הציבורית והוא זה שיהיה אחראי על תהליך ההכשרה שלהם ועל העמידה ביעדים. במקביל צריך לבחון לעומק את הסמכות הניתנת כיום לפקחים והאם יש צורך להרחיב אותה".

עמיחי לוי, מנהל אגף רישוי ותפעול תחב"צ, משרד התחבורה: "המפעילים שולטים בשכר של הפקחים. החברה שמפעילה את התחבורה הציבורית מקבלת 92% משווי הקנס ו- 8% הנותרים חוזרים למשרד התחבורה".

איריס דוראון, ארגון 15 דקות: "מרבית כספי הציבור על הקנסות הולכים לכיס של החברות המפעילות ולא מגיעים חזרה לציבור".

עו"ד עופר לוי, הלשכה המשפטית, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים אמר בדיון כי "מספר נוסעים גדול – מגדיל את ההכנסות של המפעילים, בזמן שכמויות גדולות של קנסות מורידות את חווית הנסיעה ומקטינות את כמות הנוסעים. המפעילים לא יוצאים נשכרים מאכיפת החוק באמצעות פקחים".

לדבריו משרד התחבורה נמצא בתהליך לגיבוש והפצה של נוהל חדש לגביי חלוקת קנסות שאמור להתחיל בתחילת חודש אפריל. "יש הבדל משמעותי בסמכויות של הפקחים באוטובוסים לבין הפקחים ברכבת הקלה. לבקר של הרכבת הקלה יש סמכויות נרחבות יותר מאשר למקביל שלו שעובד באוטובוס".

גל הרשקוביץ', יועץ ביקורת וגבייה בחברת 'אגד': "כמות הדו"חות שמחולקים ע"י הפקחים של חברת 'אגד' משקפים 2.8 דוחות לפקח בכל יום. הפקח מחלק דוחות רק ל- 1.5% מכמות הנוסעים שהוא בודק. הפקחים שלנו בודקים כ- 800 אלף נוסעים בחודש, מתוכם מחולקים 15 אלף קנסות ומתקבלות כ- 200 תלונות בלבד על התנהלות הפקחים. אם ההתנהלות של הפקחים באוטובוסים הייתה לא ראויה באופן גורף, היינו מקבלים מבול של תלונות. כל מבקר של חברת אגד עובר הכשרה ע"י חברה חיצונית באמצעות מספר רב של סימולציות".

בניסיון להצדיק את כמויות הדו"חות בחברת אגד טען הרשקוביץ' כי "העלות שאגד מוציאה על הכשרת הפקחים והמימון שלהם עולה על ההכנסות שהם מספקים לחברה".

לפי הנתונים של חברת 'כפיר' שמפעילה את הרכבת הקלה בירושלים: מאז התחלת ההפעלה של החברה באפריל 2021 , סך הכספים שנגבו בגין קנסות מהווה רק כ- 43% מעלות הפעלת מערך הפקחים והגבייה, כך שעלות מערך הפיקוח והגבייה גבוהה במיליוני שקלים מסך הכספים שנגבו.

לפי הנתונים של חברת 'תבל מטרו בע"מ' – מפעילת הקו האדום: ההוצאה החודשית הממוצעת בגין מערך הפיקוח היא כחצי מיליון ש"ח לחודש. מנגד, גובה הקנסות שנכנסים לחברה עומד על כ- 75,000 ש"ח לחודש.

עו"ד אפרת פילזר ביזמן, המועצה לשלום הילד: "קיבלנו במהלך הקיץ פניות רבות על יחס מזלזל ומבזה של פקחים כלפי בני נוער. במסגרת פרסום הנוהל החדש לפקחים בתחבורה הציבורית צריכה להיות התייחסות ממוקדת למגע עם בני נוער. אנחנו מבקשים לתת הערות לנוהל המתגבש עוד לפני שהוא מועבר לפקחי התחבורה הציבורית".

יוסי אוזן, יו"ר ועד הפקחים בחברת 'סופרבוס': "עובדים אצלנו היום המון פקחים מסקטורים שונים בחברה הישראלית, אך הם לא זוכים להכשרה והדרכה מספקת. הפקחים באוטובוסים נחשפים לאלימות כלפיהם בזמן שהן רק רוצים למלא את עבודתם נאמנה. אם לא נקבל את המעטפת המקצועית הראויה לא נוכל לעשות את העבודה שלנו. מעמד הפקח בישראל צריך להתרומם. לפני שאנחנו פקחים אנחנו נותני שירות".

יו"ר הוועדה ח"כ פינדרוס סיכם את הדיון: "הנוסעים בתחבורה הציבורית מרגישים שאין לפקחים תודעת שירות מתאימה. צריך לבחון לעומק אפשרות של פיקוח בתחבורה הציבורית ע"י גוף שלישי שהוא לא החברה המפעילה. מבקש ממשרד התחבורה לבדוק את איכות ההכשרה של הפקחים בחברות האוטובוסים השונות ולבצע האחדה בין כולן. לפני שמשרד התחבורה מפרסם את הנוהל שלו לפקחים הוא מתבקש לפרסם אותו להערות לציבור".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

11 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

העיקר הגרוע מכל זה כשהפקח מוצא אישה תמימה עם ילדים שאוטובוס צפוף, והיא לא הספיקה עדיין לתקף, הפקח נוער ונוחר מצהלה ובאכזריות נוראה כלפי האזרח התמים שבקושי קלט מה היה כאן.
וזה מעשים שבכל יום

צודק ב100%
אין מילים!!

אשתי עברה את זה שבוע שעבר כשעלתה לאוטובוס מפוצץ ולא יכלה לתקף, הפקח התייחס אליה כאחרון העבריינים

לדעתי כל עוד שאין אפשרות לתקף גם עם כרטיסי אשראי (כמו שיש כבר בכמה מקומות), חל איסור לתת קנס לאחד ששכח לתקף.
כי לא יתכן שאחד ש"באמת" "באמת" שכח לתומו (ולפעמים גם איבד) את הכרטיס הרב קו בבית אז הוא לא יכול לנסוע לשום מקום (וגם לא יכול לנסוע למוקד ששם הוא יכול להנפיק כרטיס חדש), ובפרט בשעות שהמוקדים האלו סגורים.
ובפרט הנוסע החרדי שאין לו סמארטפון שניתן גם לתקף בזה,
ולפעמים הוא מוצא את עצמו חסר אונים בכביש בינעירוני ללא יכולת לנוע לשום מקום

די נמאס עם כל התעעללות הזאת

והחברות התחבורה צריכות להתעשת על התנהגותם, ובפרט שבין כה וכה המדינה מממנת להם את כל התחבורה, אז בבקשה דרך ארץ.
נ.ב. פשוט שדברי לא נסוב על אחד שבמזיד לא מתקף.

ביד אחת קוראת לציבור לנטוש את הרכב הפרטי לטובת תחב"צ, וביד השניה מכריחה את המפעילות השונות להציב פקחים שמחויבים!!! לעמוד במכסות של דו"חות ומקבלים בונוסים על כל דוח נוסף.

לנסוע מספיק מתוחכם יותר זול לקבל קנס פעם בחודש מלרכוש הסדר נסיעה. בעיקר אלו שמתמידים לנסוע בקווים בין עירוניים

נסעתי שבוע שעבר וראיתי איך הפקח תפס על חם כמה אנשים מויניץ-בוטבול שלטענתם התבלבלו ולא שלמו

אולי פשוט ישלמו וזהו למה לתת פרס לאנשים שעושים עבירה בכל העולם יש פקחים הייתי באירופה מיד בצאתי מהמטרו קפצו עליי פקחים בכל נסיעה לא מבין מה הבעיה גידלנו פה דור של נערים שלא שילמו מעולם

למה שלא יקרעו את הציבור החברות מרויחות בענק . כמו החברות מזון . אם אפשר למה לא לעשוק . במקום שאזרחים יפסיקו להיות פרייארים

פשוט
גניבה באור יום
בדרך כלל יש בעיות עם מכשירים שלא תמיד תקינים
ויש לא מעט סירבול איתם לאנשים מבוגרים
שום הסבר הגיוני או עובדי לא מעניין את רוב הפקחים !
למרות שיש שמנצלים את התחבורה ציבורית
יש הרבה מקום לשיפור
השיטה הנוכחית לא ממש עובד !!!

תחבורה ציבורית צריכה להיות חינם אין כסף המימון מהרכבים בכביש 100 אחוז מס טסט הכי יקר בעולם רשיון נהיגה תיקוף רשיון אגרות ועוד שיפסיקו לעשוק את הציבור גם לשלם וגם לעמוד בנסיעה ומסלולים עם 200 תחנות

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
קפיצת המדרגה של התעשיות הביטחוניות: יירוט בלייזר וטילים מתקדמים במוקד תערוכת הענק בבריטניה
משבר התקציב שמשתק את צה"ל: ישראל מאבדת את מקומה בתור למטוסי הקרב
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
היערכות לבין הזמנים: מקטע נוסף בכינרת יוסב לחוף נפרד עבור המגזר החרדי
נערכים למערכה כוללת? עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים נחתו בבסיסי חיל האוויר בדרום
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סוף למונופול האפליקציות: רשות החשמל כופה תשלום באשראי בעמדות הטעינה
החשד - ניסיון לפעולת תג מחיר: תושבי האזור נלכדו באישון לילה עם מיכלי בנזין וכלי תקיפה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עיראק שוברת את המונופול האיראני: נתיב הנפט העוקף למצר הורמוז יצא לדרך
תרחיש החירום בליכוד: נתניהו נערך לביטול הבחירות הפנימיות במקרה של הסלמה

הכתבות המעניינות ביותר

השר כ"ץ הורה להדיח משירות מילואים מועמד פוליטי שקרא לסרבנות
שוק הרכב: בזמן שבישראל המחירים יורדים שוק הרכב באיראן מזנק
דריכות שיא בדרום: צה"ל מזהיר מזליגת טילים מאיראן לאחר הדי הפיצוצים באילת
"חשבתי שאצטרך לשלוח הודעה אחרונה": נוסעי טיסת יונייטד משחזרים רגעי אימה מעל האוקיינוס
היעד הבא של וושינגטון? איראן מאשימה את ארה"ב בתקיפת מתקן אטומי בדרום המדינה
מסר מרתיע מבית המשפט: חמש שנות מאסר למתפרעים שארבו ליהודים בכביש 6
מוכנים לכל תרחיש: מערכות תצפית מתקדמות הותקנו על רכבי הביטחון בערבה התיכונה
פרצת מודיעין: שר החוץ של איראן עראקצ'י מתאר את רגעי הניסיון לחסל את ח'אמנאי
מלחמת התשה קטלנית: מתקפת טילים היפר-סוניים על קייב ותקיפות כטב"מים בעורף רוסיה
וואטסאפ

חדש באתר

1112310
קפיצת המדרגה של התעשיות הביטחוניות: יירוט בלייזר וטילים מתקדמים במוקד תערוכת הענק בבריטניה
.
משבר התקציב שמשתק את צה"ל: ישראל מאבדת את מקומה בתור למטוסי הקרב
WhatsApp Image 2026-07-19 at 16.48
היערכות לבין הזמנים: מקטע נוסף בכינרת יוסב לחוף נפרד עבור המגזר החרדי
MIDEAST ISRAEL USA
נערכים למערכה כוללת? עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים נחתו בבסיסי חיל האוויר בדרום

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture