ירושלים מתעטפת באבל עם קבלת הבשורה על פטירתו של הגאון הצדיק רבי יצחק אריה לייבוש הלפרין זצ"ל, גאב"ד ראדומישלא ורב שכונת רמות ג' בירושלים, שנפטר לפנות בוקר בבית החולים הדסה עין כרם בבירה בגיל 80.
הגאון הצדיק פונה לבית החולים הדסה עין כרם בימים האחרונים, שם היה מורדם ומונשם לאחר סיבוך של זיהום. לפנות בוקר השיב את נשמתו ליוצרה.
מלונדון לירושלים
הגאון זצ"ל נולד בלונדון בשנת תש"ה בסוף מלחמת העולם השנייה כבנו הבכור של הגאון רבי אלחנן הלפרין זצ"ל, גאב"ד ראדומישלא גולדרס גרין בלונדון, ושל הרבנית הענא חיה ע"ה, צאצאית מרן האדמו"ר בעל ה'דברי חיים' מצאנז זיע"א.
הוא נישא לרבנית מרת ליבא פראדל שתחי', בתו של הגאון רבי שמואל אלכסנדר אונסדורפר זצ"ל, רב קהילת 'ראשית חכמה' במונטריאול ורב חסידי צאנז בפתח תקווה.
לאחר נישואיו התגורר במונטריאול שבקנדה על יד חמיו, ולאחר מכן עבר לאנגליה עד לעלייתו ארצה לפני כיובל שנים.
פעילותו הרבנית
בארץ שימש כרב קהילת דברי חיים של חסידות צאנז בפתח תקווה, ובמקביל כיהן כראש כולל 'מהר"ש ענגיל' בירושלים, על שם סבו רבי שמואל ענגיל זצוק"ל.
לאחר שעבר להתגורר בשכונת רמות ג' בירושלים, הקים את בית מדרשו 'אשל ברמה'. לאחר פטירת אביו הוכתר לגאב"ד ראדומישלא כממלא מקום אביו, וכן שימש בשכונה כרב ומורה הוראה.
בחודש אייר האחרון שכל הרב הלפרין את בנו שהסתלק בדמי ימיו – הגאון רבי יחזקאל שרגא דוד הלפרין זצ"ל, רב בית המדרש צאנז בשכונת רמות בירושלים ומראשי ישיבת 'שפע חיים'.
זכה לדור ישרים מבורך, בנים ובנות, חתנים וצאצאים רבים הולכים בדרך התורה והמצווה.
פרטים נוספים על מועדי ההלוויה צפויים להתפרסם בהמשך.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.





















אנשי אמונה אבדו…מי יתן לנו תמורתם…אבא רחם.
גדלתי ברמות ג' ואני זוכר אותו ממש משנות ילדותי הראשונות לא שינה טעמו וקדושתו גדול וענק בתורה כל מקום שהיינו שואלים אותו היה עונה והכל בענווה וצניעות זכינו שהגיע לנחם אותנו בפטירת אבינו ע"י יהי זכרו ברוך
הייתי משתדל להגיד לו גוט שבעס בשבתות איזה הארת פנים ואיזה תלמיד חכם גדול היה
חמיו הוא גם חמיו של הרבי מצאנז קלויזנבורג – לא כתבו את זה
הוא היה אדם צדיק גדלתי ברמות אני זוכר אותו היה עיניו גדול היה לו מאור פנים מיוחד היה יורד לעם והיה מוסר דרשות גם בבתי כנסת אחרים כולל הספרדים כש היו מגיעים אליו היה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות
אדם עם ענווה גדולה ואהבת כל אחד כבוד לזולת
מילדות זוכרת אותו בשכונה. יראת שמיים עבד השם אמיתי והכל בצניעות וענווה. עצוב