מזכיר הממשלה יוסי פוקס יוצא להגנת הצעת חוק הגיוס שטיוטה שלו פורסמה הערב (חמישי) על טיוטת חוק הגיוס שפורסמה, וטען כי מדובר ב"חוק גיוס היסטורי" שיביא לגיוס 23 אלף חיילים חרדים בתוך שלוש וחצי שנים – פי 3 מהממוצע בשנים האחרונות ופי 4 מהיעדים שנקבעו בחוק המקורי של ליברמן-גנץ.
"להמחשה, תוספת של 3,000 חיילים חרדים בסדיר בשנת גיוס אחת = חיסכון של 60 גדודי מילואים!" כתב פוקס בהתייחסותו לחוק.
הכישלון של האכיפה ללא חוק
פוקס טען כי הניסיונות בשנתיים האחרונות להביא לעלייה בגיוס חרדים לצה"ל ללא חוק גיוס – רק באמצעות פסקי דין של בג"ץ, הוצאת עשרות אלפי צווי גיוס ומבצעי מעצרים – נכשלו.
"הממשלה מעוניינת להצליח במאמציה להגדיל את מספר המשרתים בציבור החרדי באופן משמעותי וזה אפשרי רק דרך חקיקה שנעשית במרחבי הסכמה מול מנהיגי הציבור החרדי, תוך תמיכה חסרת תקדים של סיעות חרדיות בכנסת בחוק גיוס", כתב.
עיקרי החוק
על פי פוקס, בניגוד לנוסח החוק המקורי של ליברמן-גנץ, רק שירות לאומי ביטחוני מובהק (שב"כ, מוסד, משטרה ושב"ס) ייכלל ביעדי הגיוס עד תקרה של 10% בלבד מהיעד.
החוק קובע יעדי גיוס עולים מידי שנה באחוז גבוה, ולכן לדבריו "לראשונה בתולדות המדינה 'הבריכה' תלך ותתרוקן" – כאשר "הבריכה" מתייחסת לסך כל החרדים שדוחים את שירותם בגילאים 18-26.
הגבלות וסנקציות
החוק קובע הגבלות קבועות על חרדים שדוחים את שירותם, גם כאשר הם עומדים ביעדים, כולל:
- איסור יציאה מהארץ
- איסור הוצאת רישיון נהיגה
- איסור עיסוק
- איסור לימודים אקדמאיים
- אי זכאות למלגת לימודים
- אי זכאות להיכלל בקבוצה הזכאית לייצוג הולם
- אי זכאות לנקודות זיכוי במס הכנסה
בנוסף, באי עמידה ביעדים השנתיים יופעלו סנקציות אישיות נוספות:
- אי זכאות להנחה במעונות היום
- אי זכאות להשתתפות בדיור מוזל
- אי זכאות לסיוע ברכישת דירה
- אי זכאות לפטור או הנחה ממס רכישה
- אי זכאות להנחה בתחבורה הציבורית
סנקציות מוסדיות
עם חקיקת החוק יוחזר רק מחצית התקציב של הישיבות, ורק בחלוף שנה וחצי ועמידה בגיוס של למעלה מ-8,000 חרדים יקבלו הישיבות תקציב מלא. אי עמידה ביעד זה תוביל לביטול התקציב במלואו.
החוק כולל גם החמרת הביקורת בישיבות, ענישה פלילית ועיצומים כספיים על מנהלי מוסדות שיכללו בדוחות שלהם בחורים שאינם לומדים. שר הביטחון יסיר ישיבה מרשימת הישיבות אם מנהל הישיבה הורה לתלמידי הישיבה שלא להתייצב לרישום ולבדיקה רפואית.
"שינוי מדורג במציאות"
"כמי שמאמין בשילוב של 'ספרא וסייפא' וילדיו, חתניו, אחיו ואחייניו משרתים בסדיר ובמילואים בכל החזיתות, אני מאמין שאישור החוק הזה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת יוביל באופן מדורג לשינוי המציאות בציבור החרדי בכל הנוגע לגיוס לצה"ל למרות תפיסת עולמם השונה", כתב פוקס.
הוא הוסיף: "אפשר להבין את תסכולם של המילואימניקים ששירתו מאות ימים במלחמה ודורשים (בצדק) מכל החרדים להיכנס תחת האלונקה ולהתגייס, אך תפקידה של ממשלה אחראית הוא להגדיל בפועל את סד"כ המשרתים ולא לפרוק את התסכול בדרך של הגברת העימות עם הציבור החרדי ללא השגת התוצאה הנדרשת של תוספת סד"כ לאורך שנים".





















‘הבריכה’ תלך ותתרוקן…
אין מים אלא תורה
"רבות מחשבות בלב איש ועצת ד' היא תקום "
כמה אפשר עם השקר של ספרא וסייפא?! אין מקור לזה בתורה או בדברי הנביאים וחז"ל, המקורות מלמדים בדיוק הפוך,כמו בדברים רבה ד ב:"א"ר אלעזר הסייף והספר ירדו כרוכים מן השמים. אמר להן אם תעשו מה שכתוב בספר הזה אתם ניצולים מן הסייף הזה ואם לא תעשו אתם נהרגים בסייף הזה" ואילו הדתל עשו מהשקר אידאולוגיה
תמשיכו לחלום…
מי שמתגייס אלו לא דתיים , בטח לא חרדים
צריך להגיד את האמת שללא הציבור החרדי אין קיום לעם היהודי וכשאין קיום לעם היהודי ברור שאין קיום אפילו שעה בארץ ישראל
שהרי הציבור שמשלב ספרא וסייפא רובו המוחלט מעדיף בזמן התנגשות בין הספרא לסייפא את הסייפת ובזמן התנגשות בין הלאומיות ליהדות הם מעדיפים את הלאומיות ואיך תהיה המשכיות וקיום לתורה ?