צילום: ניקול לסקבי, דוברות שר הביטחון
רומז לגל התקיפות ה'מסתוריות' בסוריה, בימים האחרונים: שר הביטחון, יואב גלנט, סיים לפני זמן קצר (ראשון) סיור בחטיבת עציון, יחד עם מפקד אוגדת איו"ש תת-אלוף אבי בלוט, רמ"ט פיקוד מרכז תת-אלוף רועי שטרית, מפקד חטיבת עציון אלוף-משנה איתי מטק ומפקד גדוד "שקד" סגן-אלוף עומרי משיח. גלנט רמז כמעט מפורשות, לתקיפות בסוריה בימים האחרונים.
השר גלנט שמע את עיקרי התחקיר הראשוני על פיגוע הדריסה שארע אמש בגזרה וקיבל סקירה מבצעית על מאמצי צה"ל בימי הרמאדן ולקראת חגי ניסן. לאחר מכן, שר הביטחון הגיע לבסיס החטיבה וערך הרמת כוסית עם חיילי וחיילות גדוד "שקד" של חטיבת גבעתי. "המשימה שאתם מבצעים בהגנה על מדינת ישראל ברורה – אתם צריכים להיות חדים כסכין כנגד הטרור, ולפגוע במי שרוצה לפגוע בכם", פתח.
"לאחר תחקיר ראשוני על פיגוע הדריסה שארע אמש, אני מבין שהפעולות שנקטו הלוחמים לפני הפיגוע מנעו פגיעה קשה יותר בחייהם. אני מקווה שהם יחלימו במהרה ויחזרו לאיתנם", לדבריו. "אנחנו נמצאים במתח בכל הגזרות. האיראנים שולחים את זרועותיהם ליהודה ושומרון ולעזה, ומנסים להתבסס בסוריה ובגבול הלבנון", הוסיף השר ה(לא)מפוטר.
"אנחנו לא נאפשר לאיראנים ולחיזבאללה לפגוע בנו. לא אפשרנו את זה בעבר, אנחנו לא מאפשרים את זה בהווה ולא נאפשר את זה בעתיד. אנחנו נדחק אותם מסוריה למקום בו הם צריכים להיות, וזה באיראן", לדבריו, "לכל גדוד ולכל חטיבה הפועלת ברחבי הארץ יש תפקיד חשוב. אתם תעודת הביטוח המאפשרת למשפחות של כולנו לשבת יחד סביב הסדר. שמרו על עצמכם".




















