ברקע ההסלמה באיו"ש והכניסות התכופות של מערכת הביטחון לכפרים עוינים, ברשות הפלסטינית מתעורר דאגה בעקבות הדיווחים, לפיהם צה"ל בוחן אפשרות להשתמש במל"טים לסיכול פעולות טרור בשטחים ומזהירים שהדבר יגרום לפגיעה בחפים מפשע ויוביל להסלמה ביהודה ושומרון, כך לפי דיווח היום (ראשון) בישראל היום.
למרות ההיתקלות המאסיבית של כוחות צה"ל בירי חי לעברם והעימות הגובר בכל כניסה לשטחי הרשות, עד כה נמנע צה"ל מלהשתמש במל"טים. יחד עם זאת ,המחבלים הפלשתינים כבר נערכים להתמודד עם האפשרות שיופעלו מל"טים.
בעקבות האיום של צה"ל בשימוש במל"טים, מתכוונים המחבלים לנקוט אמצעי הגנה שונים. ההנחיה שקיבלו המחבלים במטרה לא להיחשף על ידי מצלמות המל"טים היא להימנע מהסתובבות ברחובות בפנים גלויות. במקרים אחרים הם יפעלו בהסוואה בצורות שונות, וינקטו צעדים שמטרתם "לבלבל את האויב", הן מבחינת הלבוש החיצוני והן מבחינת תנועה בשטח.
גורם פלסטיני אמר כי כדי להתמודד עם מל"טים חמושים מתכוונים המחבלים להיטמע בריכוזי אוכלוסייה, מתוך הנחה שצה"ל יימנע מירי שעלול לפגוע גם בחפים מפשע. "השימוש במל"טים מדאיג את הצעירים והפעילים. זה עלול להגביל את התנועות שלהם ולשבש את עבודתם, ולכן הם מחפשים דרכים להתגבר על היכולת הטכנולוגית הזאת של הצבא הישראלי", אמר הגורם. לדבריו, האיום הישראלי להפעיל מל"טים יוצר לחץ והרתעה בקרב המחבלים. "הם מתחילים לחשוב איך להתגונן ולהיות במנוסה, זה מקשה עליהם".
גורם פלשתיני נוסף אומר שישראל צריכה להיזהר ופגיעה בחפים מפשע רק תוסיף דלק להסלמה. לדבריו, זה יגביר את שפיכות הדמים, ויגרום לתושבים מן השורה להצטרף למחבלים ו"לתמוך בפעולות ההתנגדות". לדבריו, "זה לא כמו רצועת עזה, שמבחינה טופוגרפית היא שטוחה ויש בה רחובות עם מרחבים ושטחים פתוחים. בגדה זה אחרת. ניסיון לפגוע פה בחמושים שיפעלו מתוך מקומות צפופים יכול להביא לתוצאות חמורות ולהרג של בלתי מעורבים".





















ממתי מעניין את המחבלים פגיעה בחפים מפשע? הרי כל עניינם זה לפגוע בחפים מפשע