הדיון בבג"ץ: ההרכב של תשעה שופטי העליון הודיעו הערב (חמישי), כי בהתאם לערעור של חבר הכנסת לשעבר עמיחי שיקלי כנגד החלטת השופט יצחק עמית, יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית שפסל אותו מלהתמודד בכנסת הקרובה, הם יודיעו על החלטתם בעניין ביום ראשון הקרוב. שיקלי עצמו התנצל לפני כן על ההתקפה שלו כנגד עמית ומערכת המשפט.
במהלך הדיון העלה השופט סולברג טענה משפטית מעניינת, כי "לאור העובדה שמרצ הייתה חלק מועדת הכנסת, שהגיעה להסכמות עם שיקלי בבית המשפט המחוזי – האם שיקלי היה צריך לצפות לכך שמרצ תבוא אחר כך בדלת האחורית ותעתור לפסול את שיקלי בטענה שהתפטר שלא בסמוך להפרשתו?". נציג היועמ"שית הציע שנציגת יועמ"שית הכנסת תענה.
השופט עופר גרוסקופף הקשה גם הוא על נציג היועמ"שית: "לאור העובדה שגם סיעת ימינה השתהתה כל כך הרבה זמן עד שהגישה את בקשת ההפרשה וזה לא היה דחוף לה כלל להכריז עליו כפורש, האם זה לא הגיוני שגם יש לגיטימציה לשיקלי להשתהות ולא לרוץ מיד להגיש ערעור?". בינתיים, היטו אוזן קשבת לטענת שיקלי – השופטת וילנר, השופט סולברג, השופט גרוסקופף וגם השופט אלרון.
השופט מינץ שעשוי להיות לשון המאזניים מאחר ודעתו בסוגייה עדיין לא ידועה, לא הוציא כמעט אף מילה מתחילת הדיון. לטענת הפרשנים המשפטיים, כמובן שאי אפשר לקבוע מסמרות על כך, אבל מצבו של שיקלי עוד לא אבוד. בשורה התחתונה, תוך הדגשה של הקשיים בערעור של שיקלי – העמדה של יועמ"שית הכנסת היא שיש לקבל בנסיבות העניין את הערעור, ולקבוע שדברי עמית יהיו במבט צופה פני עתיד.





















טמבל מי שמאמין לשופט חוקר למשטרה ואפילו לעורך דין מקום המשפט שם הרשע