עדכונים רצופים:
22:00: נציג הממשלה עו"ד בומבך: "הממשלה וגם אני רוצים שהכרזת העצמאות תמשיך להיות המסמך שעליו נסמכים – אבל זה לא הופך את זה לטקסט משפטי. הכרזת העצמאות נועדה להכריז על ריבונות העם".
21:35: עורך הדין בומבך, נציג הממשלה, מגיב לטענות העותרים: "כנראה שיש נורמה להתנגד לרפורמה המוצעת".
תגובת השופט עמית: "מרגיש שאתם עשיתם חוק שאתם יודעים שהוא לא טוב, ועכשיו אתם עושים טריקים ושטיקים כדי לעקוף אותו. למה ללכת בעקיפין?".
21:00: הדיון התחדש שוב בפעם האחרונה להערב.
נציג היועמ"שית, ענר הלמן: "הפגיעה פה היא רב-מערכתית",
עו"ד אבי סגל המייצג את שמחה רוטמן: "הטרמינולוגיה והרטוריקה של מה שנאמר פה זה כאילו הורידו גיליוטינה על בית המשפט ואין לזה שחר ויסוד. אם בית המשפט היה דוגל בשיטה הזו, משמעות העתירות היו שזו דיקטטורה". עוד הוסיף: "ההנחה שאין דיין היא לא נכונה: יש פיקוח של הכנסת ויש פיקוח של הציבור".
20:30: לאחר הפסקה בת חצי שעה, הדיון צפוי להתחדש בשעה 21:00 – עם תגובותיהם של חה"כ שמחה רוטמן ועו"ד בומבך נציג הממשלה לטענות העותרים.
20:10: אחרי המסר של הליכוד לבג"ץ, ביש עתיד הגיבו: "היסוד הכי חשוב דמוקרטיה הוא שהעם הוא הריבון. לא הממשלה. הודעת הליכוד מדאיגה ומסוכנת, מפני שהיא מוכיחה פעם נוספת שמפלגת השלטון הישראלית איבדה את מחויבותה לערכים הדמוקרטיים שעליהם מושתתת מדינת ישראל.
20:00: הדיון חורג מלוחות הזמנים ונמשך יותר כ-11 שעות: פסק הדין צפוי להינתן עד אמצע חודש ינואר, 3 חודשים אחרי פרישתה בפועל של נשיאת העליון המכהנת חיות.
19:41: בעיצומו של הדיון, הליכוד שיגר מסר לבג"ץ: "היסוד הכי חשוב בדמוקרטיה הוא שהעם הוא הריבון. הכנסת מקבלת את סמכותה מהעם. הממשלה מקבלת את סמכותה מהכנסת. בית המשפט מקבל את סמכותו מחוקי היסוד שהכנסת מחוקקת. אם בית המשפט יכול לבטל חוקי יסוד, הוא הופך את עצמו לריבון במקום העם. צעד קיצוני זה יערער את יסוד הדמוקרטיה. זהו קו אדום שאותו אסור לחצות".
19:30: עו"ד יהודה רסלר המייצג את העותרים אמר בפתח דבריו: "אני רוצה לתת הקדמה קצרה מהלב, בעוד כשנה ימלאו 60 שנה במקצוע. הגשתי הרבה עתירות בעניינים שהיו בלב הסערה, אבל מעולם לא היו הפגנות ואיומים כמו שקורה היום בקפלן. היום אני חושש. חושש לקיום המדינה. אנחנו לא כל כך רחוקים מחורבן בית שלישי".
19:23: העותר עו"ד גלעד שר המשיך את טענות עמיתיו: "התיקון לחוק היסוד הוא רק נדבך אחד, אמנם מרכזי, במתקפה מסועפת ומתוחכמת לצמצם ואולי אפילו לחסל את הביקורת השיפוטית על הממשלה".
18:30: עו"ד גלעד ברנע, מהתנועה הדמוקרטית האזרחית, עולה להתקפה נגד הממשלה: "הם לא גומרים את מפעל החוקה שהם חייבים לנו כבר 75 שנה, לא קובעים את הוראות ההפעלה – איך קוראים חוקי יסוד וכו', ובשנים האחרונות עושים דבר יותר חמור ובעייתי: שינוי מפרי איזון. מצב שבו לוקחים לא פרק שלם בחוקה, אלא שינויים נקודתיים שמפרים את האיזון כמו ממשלת חילופים ודברים נוספים".





















חורבן בית שלישי כבר קרה עכשיו מנסים להציל מה שאפשר….
יש להם את הצבא (כולל פצצה גרעינית) ואת בית המשפט ואת המשטרה… כך שיש להם את כל הכלים לחסל אותנו ולדון עפ"י הסבירות שלהם שזה לא נורא זה רק מאזן ובולם וזה דמוקרטיה ומי שיחלוק עליה הוא כנראה ניצל בטעות מהחיסול ..
לילה לבן כמו כמו שופטי בג’’ץ