קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ

נשיא המדינה במטולה: "עוד תטעו כרמים, תקבעו מזוזות, תחנכו בתים"

נשיא המדינה ביקר במטולה: "באתי לכאן כדי לומר בצורה ברורה ובקול ברור - עוד נחזור באופן מלא, עד התלם האחרון שעל הגבול. עוד נחזור ונממש את הריבונות באמצעות חיים אזרחיים מלאים. נשקם את הבתים, ניטע, נבנה ונקבע מזוזות"

כתבות נוספות בנושא:

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר אמש (שלישי) ביישוב הצפוני יותר במדינת ישראל, מטולה ונפגש עם ראש המועצה, חברי כיתת הכוננות ועם לוחמי מילואים מגדוד הסיור 6226 המשרתים בגזרת צפון רמת הגולן בימים אלו.

נשיא המדינה לראש מועצת מטולה: "דוד היקר, חברי כיתת הכוננות היקרים. מטולה קיימת 130 שנה, היא ראתה את כל ההיסטוריה. והיא עוד תתקיים מאות, ואלפי שנים. זו תקופת מבחן גדולה לעם ישראל, בין אם רציתם ובין אם לאו- אתם בתוך המערכה, בלב המערכה".

הנשיא הוסיף והבהיר: "הריבונות הישראלית היא עד הגבול – ללא כחל וסרק. אנחנו פשוט דואגים לתושבים ולכן הם לא פה. אבל המלחמה הזו בסופו של דבר תסתיים בצורה זו או אחרת, אני אומר לך בוודאות ואני אומר לתושבי מטולה: אנחנו נחזור לפה בגדול. עוד תבנו, עוד תטעו כרמים, עוד תקבעו מזוזות, תחנכו בתים. המקום יעלה ויפרח. אני מכיר את מטולה עשרות שנים, אני מכיר משפחות, בתים. זה אחד היישובים המדהימים בארץ".

"אני יודע שזה לא קל אבל אני רוצה לחזק את ידך- אתה מנהיג. אתה מגלה תעוזה. אני יודע שצה"ל משקיע פה המון, אני רוצה להודות לכוחות צה"ל שעושים פה עבודת קודש. אנחנו גם מכים באויב לא צריך לשכוח את זה, אבל בסופו של דבר יש כאן מערכה רב זירתית וגם נצא מהמערכה ונחזיר את השקט למטולה ולכל הצפון."

לחברי כיתת הכוננות הוסיף הנשיא: "יש פה הרבה אנשי ביטחון שהצלחתי לשכנע אותם שלא ייתכן שאני לא אבוא לפה – להראות כי ריבונות ישראל היא עד הגבול. אני בא לחזק אתכם. אני יודע שזה מאוד קשה, זה ברור. אין לי מה להגיד לכם שהכל טוב – זה לא. זה מאוד עצוב לי להיות כאן בנסיבות הללו. לכולנו כואב הלב על האחים והאחיות שלנו שלא נמצאים פה, וכמובן על כל הארץ. ועם זאת חשוב לי לומר זה מציל חיים, זו תקופה ארוכה שנעבור אותה ויישוב בן 130 שנות היסטוריה יכול להסתכל גם מאות שנים קדימה – ויסתכל. את התקופה הזו עבור נעבור. אנחנו נצא ממנה ונחזור לכאן, נשקם ונשפץ ויבואו אנשים ונקבע מזוזות וניטע ונבנה. זה ייקח את הזמן שלו אבל זה יגיע".

"אני רוצה להגיד לכם תודה. אתם מחזיקים פה את הביטחון בציפורניים, באומץ לב ובגבורה וכל הכבוד לכם. אני רוצה להגיד תודה לראש המועצה הנפלא הזה שהוא באמת גיבור ישראל. היה לי חשוב לבוא להגיד לכם שאכפת לי, לנו – מכם, ומכל תושבי מטולה".

ראש מועצת מטולה דוד אזולאי אמר לנשיא המדינה: "אני רוצה להגיד תודה רבה לך כבוד הנשיא. כבר כמה חודשים טובים מאז תחילת המלחמה אנחנו מדברים, ותמיד אמרת "אני אגיע למטולה" ועכשיו, בהפתעה גמורה, החבר'ה לא ידעו עד היום אחר הצהריים שאתה מגיע- הגעת. אתה לא מבין מה זה עושה לנו, כמה זה מעלה את המורל, כמה זה מעודד אותנו שאתם נמצאים פה".

"ההגעה שלך לפה מבחינתי היא וואו. אני מאוד התרגשתי כשנתבשרתי שאתה צריך להגיע. אני חושב שזה מעשה עילאי לבוא לפה דווקא בימים האלו, ודווקא במצבים האלו. אז אני רוצה לומר לך תודה."

עם פרוץ המלחמה, הוקפצו לוחמי המילואים לצפון, שם ביצעו משימות הגנה בגזרה לצד פעולות התערבות באירועים מיוחדים. בהמשך, התייצבו לוחמי הגדוד פעם נוספת, למשימות הגנה נוספות בגזרת צפון רמת הגולן – שם הם משרתים כעת.

בפגישתו עם גדוד המילואים קיבל הנשיא סקירה אודות פעילות הגדוד ממפקד הגדוד סגן-אלוף אלי מיכלסקי. לאחר מכן ערך הנשיא שיח עם לוחמי המילואים. במהלך המפגש, שיתפו הלוחמים את נשיא המדינה בקשיים עימם הם מתמודדים בשל הריחוק מהבית לתקופות ארוכות. בנוסף, שיתפו הלוחמים את הנשיא באתגרים המורכבים בגזרה הצפונית.

אחד הלוחמים בגדוד שיתף ואמר: "אנחנו התגייסנו ב-7 באוקטובר, והיינו בסבב הראשון של הלחימה. אצלנו בפלוגה התגבשה סיסמא: "עד מתי? עד כמה שצריך"! אנחנו פה, ונעשה את כל מה שצריך, כמה שצריך".

נשיא המדינה פנה אל הלוחמים ואמר: "הגעתם לכאן, לשרת, כבר בפעם השניה – במילואים. ויחד, לצד משרתים בסדיר, אתם אלה שמחזיקים את הגזרה, ואתם מחזיקים גזרה מאוד רגישה. עזבתם בית, תעסוקה ועבודה, באתם עוד פעם, וזה לא פשוט בכלל. אני יודע שזה לא פשוט. ואני חושב שעם ישראל, כפי שאני חוזר ואומר בכל נאום, צריך לומר תודה ולהראות את התודה".

"היות ואנחנו נמצאים במערכה קשה, שהיא מאוד משמעותית לעתיד מדינת ישראל, אני רוצה לומר לכם תודה מעומק הלב. עם ישראל אומר תודה, מדינת ישראל אומרת תודה. אני אומר תודה, ואני מקווה שנראה תוצאות למעשים. תודה רבה לכם".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משפט נתניהו: חוקר בתיק 4,000 הודה כי חוקר אחר השמיד חומרים
טראמפ מאיים: "הסכם או שנשמיד את התשתיות בשעה". איראן בתגובה: "דבר בכבוד"
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סמוטריץ' במתקפה חריפה: "גלי בהרב-מיארה פועלת בניגוד לחוק וצריכה להיחקר"
נשיא לבנון ג'וזף עון: "לא אפגש עם נתניהו" מזהיר מפני תקיפה ישראלית ברכס עלי טאהר
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גוש הימין: נתניהו דרש מהחרדים התחייבות לגוש בתמורה לחוקים – וסורב
נמנע לינץ' בקלקיליה: כוחות הביטחון חילצו 10 ישראלים שנכנסו לחפש אופנוע גנוב
מחר! מנהיג יהדות תימן יפקוד את הציון הקדוש בעג'ור
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פנייה חריגה מימין: מילואימניקים בליכוד דורשים לקדם את הארכת שירות החובה
ח"כ פרוש בדיון על פיצול תפקיד היועמ"שית: "היא קורסת מעומס, חייבים להקל עליה"

הכתבות המעניינות ביותר

צה"ל חיסל בצפון רצועת עזה מפקד בחמאס שאימן את הנוח'בה לקראת הטבח
באופן רשמי: השב"כ ייכנס למלחמה בפשיעה הערבית בתקציב ענק
אושר בקריאה ראשונה: חוק ועדת החקירה הלאומית לטבח שמחת תורה
מהחזון לביצוע: יו"ר יהדות התורה חה"כ הרב יצחק גולדקנופף סייר במערב קריית גת שקידם כשר השיכון - "בתוך 28 חודשים ייכנסו לכאן המשפחות הראשונות"
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
ביקורת על ההכרה ברצח העם הארמני: פרופ' ענבר מזהיר מ'טעות ילדותית'
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הרה"ק רבי שלמה מקרלין זי"ע
רבני יחידת "כח הצלה" של "איחוד הצלה" התכנסו לדון בסוגיות הלכתיות מורכבות העומדות על הפרק
נהג אוטובוס נהרג במהלך החלפת גלגל במועצה אזורית נחל שורק
וואטסאפ

חדש באתר

.
משפט נתניהו: חוקר בתיק 4,000 הודה כי חוקר אחר השמיד חומרים
P20260622JB-0573
טראמפ מאיים: "הסכם או שנשמיד את התשתיות בשעה". איראן בתגובה: "דבר בכבוד"
.
סמוטריץ' במתקפה חריפה: "גלי בהרב-מיארה פועלת בניגוד לחוק וצריכה להיחקר"
HMi475VXIAAj98A2
נשיא לבנון ג'וזף עון: "לא אפגש עם נתניהו" מזהיר מפני תקיפה ישראלית ברכס עלי טאהר

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת רשב''י הגרמ''צ ברגמן מגבית (29)
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
רבי-נפתלי
עולם הדיינות לבש חג: עשרות רבנים, דיינים ומו"צים בחנוכת המשכן החדש של בית הדין 'נתיבות חיים' בירושלים
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture