נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי ילדיו הבוגרים של הנשיא לשעבר ג'ו ביידן לא יקבלו עוד הגנה מהשירות החשאי האמריקאי.
בפוסט ברשת החברתית "Truth Social", ציין טראמפ כי האנטר ביידן קיבל אבטחה מהשירות החשאי במשך "תקופה ממושכת" וטען כי לפחות 18 סוכנים הוקצו לאבטחתו, מה שהנשיא כינה "מגוחך".
"אנא שימו לב כי החל מעכשיו, האנטר ביידן לא יקבל עוד הגנה מהשירות החשאי", כתב טראמפ.
גם אשלי ביידן, אחותו של האנטר, תאבד את הגנת השירות החשאי שלה. לפי טראמפ, 13 סוכנים הוקצו לאבטחתה.
השירות החשאי האמריקאי אישר בתגובה: "אנו מודעים להחלטת הנשיא לסיים את ההגנה על האנטר ואשלי ביידן. השירות החשאי יציית ופועל באופן פעיל עם צוותי האבטחה והבית הלבן כדי להבטיח ציות בהקדם האפשרי".
על פי החוק הפדרלי, נשיאים לשעבר ובני זוגם מקבלים הגנת שירות חשאי לכל החיים, אך ההגנה הניתנת לבני משפחתם המיידית מעל גיל 16 מסתיימת כאשר הם עוזבים את תפקידם. עם זאת, הן טראמפ והן ביידן האריכו את תקופת האבטחה לילדיהם בשישה חודשים לאחר עזיבת הבית הלבן.
בהודעתו, ציין טראמפ כי ביידן מבלה בחופשה בדרום אפריקה, מדינה שלדבריו הממשל האמריקאי מפעיל עליה לחץ רב בנוגע לחוק הקרקעות שלה המאפשר למדינה להפקיע קרקעות ללא פיצוי, וכן בשל תמיכתה בארגון הטרור הפלסטיני חמאס ובאיראן.
ידיעה זו מגיעה מספר ימים לאחר שמזכיר המדינה מרקו רוביו הכריז כי שגריר דרום אפריקה לארה"ב "אינו רצוי עוד" במדינה, בעקבות דבריו הביקורתיים כלפי ממשל טראמפ והתנועה לעשיית אמריקה גדולה שוב (MAGA).




















