ראש עיריית ניו יורק, זוהראן ממדאני. צילום: Liri Agami/Flash90

אנטישמי בן 34: זוהרן ממדאני הושבע כראש העיר היהודית הגדולה בעולם

זוהרן ממדני, בן 34, הושבע הלילה לתפקיד ראש עיר ניו יורק בטקס בתחנת רכבת תחתית היסטורית; האנטישמי, הסוציאל דמוקרטי, שהבטיח הקפאת שכר דירה ותחבורה ציבורית חינם, הוא ראש העיר הצעיר ביותר מזה מאה שנה והמוסלמי הראשון בתפקיד

כתבות נוספות בנושא:

זוהרן ממדאני הושבע הלילה (חמישי) לתפקיד ראש עיר ניו יורק בטקס קטן שנערך בתחנת רכבת תחתית היסטורית שהופסקה משימוש, במיקום שבחר כהצהרה על מחויבותו לאנשי העבודה.

ראש העיר המוסלמי הצעיר, סיפק לא מעט אמירות מקוממות בעלות ניחוח אנטישמי מובהק במהלך קמפיין הבחירות שלו וספג לא מעט ביקורת מצד ראש הממשלה ונשיא המדינה.

הסוציאליסט הדמוקרטי בן ה-34 הושבע על ידי התובעת הכללית של מדינת ניו יורק, לטיטיה ג'יימס, בטקס שנערך מתחת לקשתות המרוצפות של התחנה ההיסטורית שמתחת לבניין עיריית ניו יורק. "זהו באמת הכבוד והפריבילגיה של חיי", אמר ממדני בטקס.

טקס השבעה גדול יותר מתוכנן להתקיים היום (חמישי) אחר הצהריים במדרגות בניין העירייה, יחד עם חגיגה ציבורית לאורך מספר רחובות בברודוויי במנהטן התחתית. עשרות אלפי אנשים צפויים להשתתף בחגיגה.

ממדני, ראש העיר הצעיר ביותר של ניו יורק מזה למעלה ממאה שנה, נכנס לתפקיד עם ציפיות גבוהות שיביא הקלה ביוקר המחיה, לצד חששות של מנהיגים עסקיים שמדיניותו הלא מנוסה עלולה לפגוע בכלכלה ולהוביל לעלייה בפשיעה.

תושבי ניו יורק העלו את ממדני לתפקיד על בסיס סדר יום שאפתני של הטיפול ביוקר המחיה, הכולל בלימת מחירי השכירות הגבוהים, הרחבת טיפול ילדים חינמי ויצירת מערכת אוטובוסים חינמית. תהיה לו תקופה קצרה להראות לאנשים שהוא בדרך להשגת תוצאות.

ממדני – מהגר מאוגנדה ממוצא דרום אסייתי – עבר תוך שנה בלבד מחבר אספה מדינתי כמעט אלמוני לכוכב עולה במפלגה הדמוקרטית. התמקדותו בנושא יוקר המחיה והשימוש המיומן ברשתות החברתיות במערכת הבחירות משכו מצביעים צעירים וחברים בקהילות המהגרים.

ממדני גרף יותר מ-2 מיליון מצביעים, שיא היסטורי, וזכה ב-50 אחוז מהקולות, כמעט 10 נקודות אחוז לפני המועמד השני, אנדרו קואומו שרץ כעצמאי, והרחק לפני הרפובליקן קרטיס סליווה.

ממדני יהיה ראש העיר המוסלמי הראשון של ניו יורק. הוא מבקר חריף של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בנושאים כמו הגירה, אך השניים קיימו פגישה מורכבת בבית הלבן בסוף נובמבר, כאשר הנשיא אמר שהוא אופטימי לגבי עתיד ניו יורק.

בקרב קהילת העסקים ממשיכים להתייחס לממדני בחשדנות, ומביעים אכזבה מכך שלא מינה יותר אנשים עם רקע במגזר הפרטי לממשלו החדש. יחד עם זאת, מאז ניצחונו הוא ניסה להרגיע את החששות של מנהלי וול סטריט ומפתחי נדל"ן, הספקנים לגבי תוכניותיו להעלות מסים על העשירים ועל תאגידים.

ממדני צפוי למלא תפקיד מרכזי במושב המחוקקים של מדינת ניו יורק שמתחיל בסוף החודש, שכן מחוקקי המדינה יצטרכו לאשר כל מימון נוסף לעיר או העלאות מס.

ארגונים יהודים בניו יורק: "נמשיך להילחם בעלייה המדאיגה באנטישמיות"

הארגונים היהודים המרכזיים בניו יורק פרסמו הצהרה משותפת בעקבות בחירתו של זוהרן ממדני לתפקיד ראש עיר ניו יורק, בה הם הבהירו כי ימשיכו להילחם בעלייה באנטישמיות ולפעול להגנה על הקהילה היהודית.

בהצהרה משותפת של פדרציית UJA של ניו יורק, JCRC-NY, ADL ניו יורק/ניו ג'רזי, AJC ניו יורק ומועצת הרבנים של ניו יורק, עם בחירתו של ממדאני נכתב: "תושבי ניו יורק אמרו את דברם ובחרו את זוהרן ממדני כראש העיר הבא של ניו יורק. אנו מכירים בכך שמצביעים מונעים ממגוון נושאים, אך לא ניתן להתעלם מכך שלראש העיר הנבחר אמונות יסוד המנוגדות באופן בסיסי להשקפות העמוקות ביותר ולערכים היקרים ביותר של הקהילה שלנו".

הארגונים הדגישו כי יפעלו בכל רמות הממשל כדי להבטיח שהעיר תישאר מקום בו הקהילה היהודית, וכל הקהילות, ירגישו בטוחות ומכובדות. "אנו קוראים לראש העיר הנבחר ממדני ולכל הנבחרים לשלוט בענווה, ובכבוד עמוק למגוון הדעות והחוויות המגדירות את עירנו", נכתב בהצהרה.

הארגונים הבהירו את סדר היום שלהם: "נחייב את כל הנבחרים, כולל את ראש העיר הנבחר ממדני, באחריות מלאה להבטיח שניו יורק תישאר מקום שבו החיים היהודיים והתמיכה בישראל מוגנים ויכולים לשגשג. נמשיך להתעמת, ללא היסוס, עם העלייה המדאיגה באנטישמיות ובפשעי שנאה, ולקרוא בקול רם נגד כל רטוריקה או פעולות שמבטלות את הלגיטימיות של ישראל או מצדיקות אנטישמיות".

בסיום ההצהרה הדגישו הארגונים: "הקהילה היהודית של ניו יורק – הגדולה והחשובה ביותר מחוץ למדינת ישראל – תמיד הייתה חלק בלתי נפרד מניו יורק. אנחנו חזקים ועמידים. ונמשיך, כפי שעשינו במשך דורות, לחיות חיים יהודיים גאים וציבוריים ולתרום תרומה חיונית לעתיד העיר האהובה עלינו".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ביקורת בממשלה על גובה הריבית: הנגיד משיב: "הממשלה פוגעת בוודאות העסקית במשק"
סיכול ממוקד מהאוויר: צה"ל תקף רכב ובו ארבעה מחבלים בדרום לבנון
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מהפכת אנרגיה ביו"ש: נחתם הצו האסטרטגי לפריסת תשתיות גז טבעי ביו"ש
לרגל העצמאות: איכות אוויר חמורה בוושינגטון לאחר מופע זיקוקים המוני
מחר! מנהיג יהדות תימן יפקוד את הציון הקדוש בעג'ור
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המשלחת הישראלית בוונצואלה מרחיבה את פעילותה לשיקום אזורי האסון
לוחמי האש בלמו שריפה סמוך למסילת הרכבת בפרדס חנה-כרכור
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אסירים השתלטו על בית כלא בסרי לנקה: 25 הרוגים ומאות פצועים
בפעם השנייה ברציפות: בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ל-3.5%

הכתבות המעניינות ביותר

צעד משמעותי נוסף בהתפתחותו של ׳רובע מערבא׳ החרדי החדש
חריג ברחובות: נחש צפע ענק אותר על כבלי חשמל
טרגדיה בבית שמש: תינוקת כבת 3 חודשים נפטרה בביתה
עקב ההתקדמות בבינה מלאכותית: מיקרוסופט מפטרת 4,800 עובדים
הלך לעולמו הרב אביחיל יהושע זצ"ל מראשוני עולם התורה בחדרה
בעקבות הורדת הריבית: "חלון ההזדמנויות של רוכשי הדירות הולך ומצטמצם"
''ונציה של ישראל בכינרת'': שירות מוניות ימיות במחיר רב קו יצא לדרך
סאגה בירוקרטית: תושב חוזר תובע את רשות המסים על שינוים בהסדר כלפיו
בצל המחסור בקוטג': המדינה מגדילה את יבוא הגבינות
וואטסאפ

חדש באתר

GOVERNMENT COMPANIES AUTHORITY
ביקורת בממשלה על גובה הריבית: הנגיד משיב: "הממשלה פוגעת בוודאות העסקית במשק"
.
סיכול ממוקד מהאוויר: צה"ל תקף רכב ובו ארבעה מחבלים בדרום לבנון
.
מהפכת אנרגיה ביו"ש: נחתם הצו האסטרטגי לפריסת תשתיות גז טבעי ביו"ש
.
צעד משמעותי נוסף בהתפתחותו של ׳רובע מערבא׳ החרדי החדש

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה
???????? ?? ?????? ?"? ?"? ???? ???? ??? ???"?
חגיגת 'חג הגאולה בישיבת חב"ד תורת אמת ירושלים בראשות גדולי התורה והחסידות
_DSC4350
הילולת הרה"ק רבי דוד משה מקרעטשניף זי"ע בחצה"ק קרעטשניף

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture