לשכת ראש הממשלה אישרה הערב כי בנימין נתניהו קיים ביקור רשמי וחשאי במדינה מהמפרץ, פגישה שהובילה להתקדמות דרמטית ביחסים הבילטרליים בעיצומה של הפעילות המבצעית.
בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", נרשמה התפתחות מדינית משמעותית בזירה האזורית. ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא לביקור חשאי באיחוד האמירויות, שם נועד עם נשיא המדינה, השייח׳ מוחמד בן זאיד.
הביקור, שנשמר תחת איפול תקשורתי כבד עד לרגע זה, מוגדר בירושלים כהצלחה כבירה.
על פי הודעת לשכת ראש הממשלה, המפגש בין שני המנהיגים הוליד פריצת דרך היסטורית ביחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות.
מדובר בצעד אסטרטגי ראשון במעלה, במיוחד לאור העובדה שהוא מתרחש בשיאה של מערכה צבאית פעילה, מה שמעיד על עומק הקשר והאינטרסים המשותפים בין המדינות.
השיחות בין נתניהו לבן זאיד עסקו ככל הנראה בייצוב המצב האזורי, בחיזוק שיתופי הפעולה הביטחוניים והכלכליים, וביצירת חזית מאוחדת מול איומים משותפים.
פריצת הדרך המדוברת צפויה להשפיע באופן ישיר על המשך המערכה ועל היום שאחרי, תוך הידוק הברית המדינית במזרח התיכון.
גורמים מדיניים מעריכים כי פרסום דבר הביקור נועד להעביר מסר של יציבות ועוצמה, הן כלפי פנים והן כלפי מדינות האזור, מדובר באחד המהלכים הדיפלומטיים המשמעותיים ביותר שנרשמו בשנים האחרונות.





















פריצה הסטרית…לא עושים הסכם עם גוי….כך אמרו חז'ל…
אין לנו שום רווח מהם..רק הם מרוויחים מאיתנו.