Yonatan Sindel/Flash90

ח"כ פרוש במתקפה נגד השר סופר: בלי החרדים אין רוב יהודי בירושלים, ואתה נותן יד לרדיפה

ח"כ פרוש בציון יום ירושלים במליאת הכנסת: תקף בחריפות את השר אופיר סופר, על רקע התמיכה בסנקציות נגד הציבור החרדי."התבלבלתם בכתובת. ירושלים היא לא תל אביב! כאן, בטרקלינו של מלך, לא ניתן לכם לגרש את החרדים מירושלים!"

כתבות נוספות בנושא:

ח"כ מאיר פרוש נאם היום במליאת הכנסת על רקע ציון יום ירושלים במהלכו תקף בחריפות את הניסיונות להדיר את הציבור החרדי מהעיר ירושלים ואת שר העליה והקליטה אופיר סופר שנותן יד לסנקציות הקשות של היועמ"שית על הציבור החרדי.

את דבריו פתח בדברי ברכה: "מכובדי היושב בראש, השר, חברי הכנסת. אנו מציינים כאן היום 59 שנה לנס הגדול שעשה עמנו הקדוש ברוך הוא, וזיכה אותנו בזכות לחזור למקומות הקדושים בעיר ירושלים, קבר רחל, חברון, שכם וביתר רחבי יהודה ושומרון – לצד האפשרות המבורכת של העם היהודי ליישב את חלקי ארץ ישראל".

"חזרנו לעיר הקודש ירושלים, ולשריד בית מקדשנו הכותל המערבי, בכדי לזכות לשמור עליהם בקדושתם. כאן המקום למחות נגד אלו שמחללים את קדושת הכותל המערבי, מי בפרובוקציות נלוזות במקום, ומי בהחלטות שיפוטיות אנטי יהודיות".

ח"כ פרוש סקר את פועלו במסגרת תפקידו במשרד ירושלים ומסורת ישראל. "ברוב שנות קדנציה זו כיהנתי כשר ירושלים ומסורת ישראל, ובתקופה זו השקענו רבות בפיתוחה ושגשוגה של העיר.

למרות המגבלות הקשות, והמפריעים הרבים, הצלחנו בסייעתא דשמיא ליישם מדיניות חשובה של חיזוק קדושת העיר, לצד השקעה לכל תושביה, ללא אפליה – החל מהחרדים, ועד הערבים, וכל מי שבאמצע".

הוא פירט את פעילות משרדו: "הובלנו את תוכנית החומש לפיתוח אגן העיר העתיקה בירושלים, על סך כחצי מיליארד שקל. ניהלנו את תוכנית החומש 'לביא' לפיתוחה הכלכלי של ירושלים, בסך כ-645 מיליון ש"ח. ותכללנו את תוכנית החומש לפיתוח מזרח ירושלים בסך של יותר מ-3 מיליארד שקל.

במהלך שלוש השנים שלי בתפקיד, קידמנו עשרות החלטות ממשלה לטובת העיר ירושלים, הוצאנו לפועל פרויקטים רבים ושונים ברחבי העיר".

ח"כ פרוש הזכיר את נאום כניסתו לתפקיד: "בנאום כניסתי לתפקיד לפני כ-4 שנים ציינתי כי 'בבחירות לכנסת שהתקיימו לפני כחודשיים התברר כי הציבור החרדי מהווה למעלה מארבעים אחוז מהמצביעים בירושלים. ל

צד הפעילויות הקיימות במשרד, אין סיבה שגם בקרב הציבור החרדי לא יהיה פעילויות באופן יחסי לחלקו באוכלוסיית העיר וזו הסיבה שנפעל להגדיל את הפעילות גם בקרב אוכלוסייה זו, כך שכל הציבורים יוכלו ליהנות מהן באופן שווה'".

לדבריו, "זו הייתה המדיניות שלי. לשמחתי הפער צומצם. לצערי לא מספיק. הציבור החרדי בירושלים עדיין אינו מקבל את חלקו, אמת, יש שיפור שמורגש, ועדיין הציבור מרגיש את החסר כלפיו".

בשלב הזה עבר לתקוף בחריפות את הניסיון להדיר רגליו של הציבור החרדי מירושלים. "ראיתי לאחרונה גזיר עיתון בו פרשן כלכלי מספר ברהב, בלי בושה, כיצד בונים מגדלי מגורים בכדי להדיר את רגליהם של בני הציבור החרדי מהעיר.

אני רוצה לומר מכאן לאותו פרשן, ולמי ששלח אותו: התבלבלתם בכתובת. ירושלים היא לא תל אביב! גירשו אולי את החרדים מתל אביב, דחקו אותם בערים אחרות – אבל כאן, בטרקלינו של מלך, לא יוכלו לגרש את החרדים מירושלים.

ירושלים היא ירושלים בזכות החרדים, ומי שינסה להצר את רגלי הציבור החרדי מהעיר יגלה שהוא נשאר ללא הערכים שמקדשים את העיר הזו".

הוא הפנה קריאה נוקבת למקבלי ההחלטות. "אני קורא מכאן לראש הממשלה, לשר האוצר ולראש העיר שפועל ואף גורם לשיפור – תנו לעיר ירושלים להתפתח, ותבטיחו שכל תושבי ירושלים נהנים מהתפתחות זו".

"הזכרתי בדבריי קודם שבבחירות האחרונות לכנסת, לפני 4 שנים, יותר מ-40 אחוז מהמצביעים בירושלים הצביעו למפלגות החרדיות. ולכן אי אפשר בימים אלו לא להתייחס לרדיפת עולם התורה ובני הציבור החרדי בפרט, והדבר מתקשר באופן ישיר לעניין ההתכנסות שלנו כאן היום".

הוא הוסיף: "העיר ירושלים נהנית מרוב יהודי שנשמר אך ורק בזכות המשפחות ברוכות הילדים. אני מציע לכל אחד כאן לקחת מחשבון ולבדוק מה יהיו ההשלכות בירושלים למקרה ותהיה הדרת החרדים, ואני לא מציע לאף אחד כאן לנסות זאת בפועל".

בשלב הזה פנה ישירות לשר העליה והקליטה אופיר סופר. "אני רוצה שהשר סופר יקשיב למה שאני אומר. אני אתן לכם את מספרי הקולות של המפלגות החרדיות בירושלים לפני 4 שנים.

יהדות התורה קיבלה 63,008 קולות בירושלים. ש"ס קיבלה 48,470 קולות. יחד 111,478 קולות בירושלים. הציונות הדתית-עוצמה קיבלו יחד 37,635 קולות. כלומר, יהדות התורה וש"ס הם פי שלש מהציונות הדתית שהשר סופר יודע לייצג אותם".

"ואני אומר לך כאן השר סופר, תקשיב טוב: אתם בירושלים בסך הכל חמישה מנדטים. לחגית משה, לאריה קינג ולנעם עוד מנדט אחד. לציבור החרדי יש את הייצוג הבא: לדגל התורה יש ששה מנדטים, לש"ס ששה מנדטים, לאגודת ישראל שלושה מנדטים, ל'פלג' יש מנדט אחד. יחד 16 מנדטים.

בדבריו מתח כלפיו ביקורת חריפה על הגיבוי שהוא נותן ליועצת המשפטית לממשלה המשיתה סנקציות חריפות על המשפחה החרדית.

"אני פונה אליך השר סופר: את רגלי מי אתה מבקש לדחוק מירושלים? אתה נותן יד לאותן סנקציות שהיועמ"שית משיתה על הציבור החרדי – ולא פוצה פה כאשר למעלה מ-113 אלף איש מתוכם מעל גיל 18 גרים בירושלים.

אתה שר העליה? גם אני הייתי עולה. סבא של סבי עלה מפרוסיה הלבנה. מה זו התנהגות הזו כלפי הציבור החרדי?", תהה בכאב.

לקראת סיום נאומו הנוקב אמר: "בימים מורכבים אלו, אני נושא תפילה מעומק הלב, לביאת המשיח – אני מקווה שכאן זה עוד מותר, כי ראיתי שבצבא זה כבר אסור.

אבל אצלנו, מכובדי היושב ראש, הציפייה לגאולה היא שמחזיקה אותנו, כפי שניבא זכריה הנביא על ירושלים של ימות המשיח. וכך כתוב: כֹּה אָמַר ה' שַׁבְתִּי אֶל צִיּוֹן וְשָׁכַנְתִּי בְּתוֹךְ יְרוּשָׁלָ͏ִם… …עֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת בִּרְחֹבוֹת יְרוּשָׁלָ͏ִם… …וּרְחֹבוֹת הָעִיר יִמָּלְאוּ יְלָדִים וִילָדוֹת מְשַׂחֲקִים בִּרְחֹבֹתֶיהָ…".

את דבריו החריפים סיים באומרו: "הילדים האלו, של המשפחות ברוכות הילדים הנמצאים בירושלים שחלקכם בוחר לתקוף, הם הם העתיד של ירושלים הנצחית".

play-rounded-fill

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ביקורת בממשלה על גובה הריבית: הנגיד משיב: "הממשלה פוגעת בוודאות העסקית במשק"
סיכול ממוקד מהאוויר: צה"ל תקף רכב ובו ארבעה מחבלים בדרום לבנון
מחר! מנהיג יהדות תימן יפקוד את הציון הקדוש בעג'ור
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מהפכת אנרגיה ביו"ש: נחתם הצו האסטרטגי לפריסת תשתיות גז טבעי ביו"ש
לרגל העצמאות: איכות אוויר חמורה בוושינגטון לאחר מופע זיקוקים המוני
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
המשלחת הישראלית בוונצואלה מרחיבה את פעילותה לשיקום אזורי האסון
לוחמי האש בלמו שריפה סמוך למסילת הרכבת בפרדס חנה-כרכור
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אסירים השתלטו על בית כלא בסרי לנקה: 25 הרוגים ומאות פצועים
בפעם השנייה ברציפות: בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ל-3.5%

הכתבות המעניינות ביותר

צעד משמעותי נוסף בהתפתחותו של ׳רובע מערבא׳ החרדי החדש
חריג ברחובות: נחש צפע ענק אותר על כבלי חשמל
טרגדיה בבית שמש: תינוקת כבת 3 חודשים נפטרה בביתה
עקב ההתקדמות בבינה מלאכותית: מיקרוסופט מפטרת 4,800 עובדים
הלך לעולמו הרב אביחיל יהושע זצ"ל מראשוני עולם התורה בחדרה
בעקבות הורדת הריבית: "חלון ההזדמנויות של רוכשי הדירות הולך ומצטמצם"
''ונציה של ישראל בכינרת'': שירות מוניות ימיות במחיר רב קו יצא לדרך
סאגה בירוקרטית: תושב חוזר תובע את רשות המסים על שינוים בהסדר כלפיו
בצל המחסור בקוטג': המדינה מגדילה את יבוא הגבינות
וואטסאפ

חדש באתר

GOVERNMENT COMPANIES AUTHORITY
ביקורת בממשלה על גובה הריבית: הנגיד משיב: "הממשלה פוגעת בוודאות העסקית במשק"
.
סיכול ממוקד מהאוויר: צה"ל תקף רכב ובו ארבעה מחבלים בדרום לבנון
.
מהפכת אנרגיה ביו"ש: נחתם הצו האסטרטגי לפריסת תשתיות גז טבעי ביו"ש
.
צעד משמעותי נוסף בהתפתחותו של ׳רובע מערבא׳ החרדי החדש

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה
???????? ?? ?????? ?"? ?"? ???? ???? ??? ???"?
חגיגת 'חג הגאולה בישיבת חב"ד תורת אמת ירושלים בראשות גדולי התורה והחסידות
_DSC4350
הילולת הרה"ק רבי דוד משה מקרעטשניף זי"ע בחצה"ק קרעטשניף

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture