ראש המוסד הנכנס, רומן גופמן, הודיע הערב על סיום תפקידו של סגן ראש המוסד המכהן (המכונה א'). בהודעה הרשמית מטעם הארגון הודגש כי מדובר בצעד המהווה חלק מתהליך טבעי של כניסת ראש ארגון חדש לתפקידו, במטרה להרכיב צוות הובלה שיהיה ערוך לממש את היעדים והאתגרים המורכבים העומדים בפני הארגון בשנים הקרובות.
הערכה רבה ל-א' למרות ההדחה, במוסד ביקשו להדגיש את הערכתו של גופמן לפועלו רב השנים של א'. לפי הודעת המוסד א' שירת בארגון 22 שנים בתפקידים מבצעיים מרכזיים. הוא פיקד על שניים מהאגפים המבצעיים המרכזיים במוסד. במהלך שירותו זכה בחמישה פרסי ביטחון ישראל – הישג חסר תקדים המעיד על היקף תרומתו לביטחון המדינה.
בתגובה להחלטה, מסר א' כי הוא מאחל לראש המוסד החדש הצלחה רבה בדרכו, והוסיף כי הוא נכון להמשיך ולסייע לארגון ולמדינת ישראל ככל שיידרש, תוך העמדת ניסיונו הרב לרשותם.
גופמן, שמונה לתפקיד על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתכוון למנות סגן חדש מתוך שורות הארגון בתקופה הקרובה, כחלק מהמהלכים לחיזוק שדרת הפיקוד תחת הנהגתו.




















