אלפי אזרחים ברוסיה יצאו במהלך היממה האחרונה לרחובות הערים על מנת למחות נגד המלחמה בה פתח הנשיא פוטין נגד אוקראינה. מדובר בעיקר בתומכי ראש האופוזיציה נבלני.
ארגון ותיק שמתעד את פעילות המשטרה ברוסיה נגד מפגינים המתנגדים לפוטין דיווח כי המשטרה פשטה על הפגנה בכיכר פושקין במוסקבה ועצרה רבים. בהערכה גסה יותר מחמש מאות איש נעצרו.
במקביל, שגרירת אוקראינה בארה"ב מעדכנת כי מחלקה מהחטיבה הממוכנת ה-74 בצבא רוסיה נכנעה לידי צבא אוקראינה. לפי הדיווח שלה, החיילים הרוסים אמרו עם כניעתם כי הם "לא ידעו שהם נשלחים להרוג אוקראינים".
פוטין עצמו הגיב הערב לראשונה והסביר מדוע יצאו למלחמה: "כל הניסיונות הקודמים שלנו לשנות את המצב הביטחוני באזור לא הניבו פירות – והיינו חייבים לצאת לפעולה", טען.
הוא התייחס גם לסנקציות שהוטלו על רוסיה ועל האיומים להחריף את העיצומים הכלכליים נגד מדינתו ואמר כי ארצו תישאר חלק מהכלכלה העולמית – וכי הוא לא מעוניין לפגוע במערכת שהוא עצמו חלק ממנה. "שותפינו צריכים להבין אותנו ולא לדחוק אותנו החוצה".





















וכמו בדמוקרטיה אמיתית השלטונות יקפיאו את חשבונות הבנק של המפגינים. כמו שצריך