המורדים החות'ים בתימן אינם נרתעים אל מול התקיפות העצימות שביצע כנגדם צבא ארה"ב בהובלת פיקוד מרכז האחראי על האזור. היום יצאו מאות אלפי תימנים לרחובות צנעא בהצהרה ברורה של תמיכה בהמשך מדיניות התקיפות נגד ישראל והמשך עצירת תנועת הספינות בים האדום לעבר ישראל.
ההפגנה של החות'ים
תחת הכותרת: "אנחנו עומדים איתן עם עזה ומעמתים את ההסלמה האמריקאית", קראו החות'ים כי לא יעצרו את תמיכתם בעזתים הנתונים לדבריהם במצור על ידי ישראל מאז החליטה לעצור את אספקת הסיוע ההומניטרי לרצועה.
בהודעה רשמית שפורסמה לאחר ההפגנה נכתב: "אנו מאשרים את עמדתנו האיתנה לעמוד לצד אחינו בעזה מול כל הסכנות המכוונות אליהם. איננו מקבלים את זה שנשאיר את אחינו למות מרעב וצמא מידי אויביהם. אנו גאים בהחלטת מנהיגנו שהכריז על תאריך יעד של ארבעה ימים להסרת המצור על עזה ולאחר מכן הטיל מצור על ספינות ישות האויב הציונית. אנו מוכנים להתעמת עם כל עריצי כדור הארץ ללא היסוס או פחד ולהקריב את כל הקורבנות לשם כך".

עוד נמסר כי "אנו מכריזים על פעולתנו המקיפה להתעמת עם התוקפנות וההסלמה האמריקנית האחרונה באמצעות הסלמה צבאית, גיוס כללי וחרם כלכלי על האויבים".
חבר המועצה הפוליטית העליונה של אנסאר אללה, מוחמד עלי אל-חות'י אמר היום: "תתבייש לך, טראמפ, אנחנו מוכנים להתעמת עם כל עריצי כדור הארץ, להקריב קורבנות ולהישאר איתנים בעמדות שלנו. איננו חוששים מאיש ואיננו כורעים ברך לאיש מלבד אלוקים, ונעמוד מול הסלמה עם הסלמה. אנחנו תמיד בצד של הפלסטינים ולא ננטוש אותם נמשיך למצור ולהתעמת עם האויב עד שיוסר המצור על עזה".
ארה"ב פתחה לפני יומיים בגל תקיפות עצים כנגד המורדים החות'ים בתימן. בין היתר הותקפו בתיהם של בכירים בממשל החות'י וכן יעדים צבאיים של המורדים. בארה"ב מבהירים כי התקיפות בתימן לא ייפסקו עד שהחות'ים יודיעו כי הם מאפשרים חופש שיט לכל ספינה שתחפוץ לעבור בים האדום ללא שיתקפו אותה.
בתגובה לתקיפות האמריקניות על תימן, ביצעו החות'ים מספר מתקפות כנגד ספינות קרב של ארה"ב ובראשן נושאת המטוסים 'הארי טרומן' שמובילה את פעילות הלחימה נגד החות'ים. בארה"ב אמרו כי יורטו מספר טילים וכטב"מים שעשו את דרכם לעבר נושאת המטוסים אולם לא נגרם כל נזק לכלי.





















תאמת נראה יותר מרשים מהפגנות בקפלן
בס"ד
…גם נגד שליט צפון קוריאה? הוא קומוניסט ולא מאמין באלוקים אז הוא כופר….טיפוסים מוזרים…רוצים להילחם בו…:-)
אם זה היה הפגנה של אנרכיסטיים היו אומרים שהיו שם 4 מיליון…
תמנים עקשנים