פלאש 90, JDN

קיפקעס | ההזמנה בגור שנדחתה, מובילי חרם 'אנג'ל' שניסו להרוויח והמשפיע העטוף

מדוע שינה הרבי מבאיאן את הלבוש מחופת גור לבעלזא? • מיהו חבר המועצה הליטאי 'שנשרף' בבתי ראשי הישיבות? • הניחום של גלנט ועיכוב הגאון • יוסי שטארק עם כל הנושאים החמים שדנו עליהם ב'קיפקעס'

כתבות נוספות בנושא:

חשיפת 'קיפקעס': מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש הוזמן לחתונת גור, אך לאחר שיצא מחתונת בעלזא ובסיום יום עמוס באירועים, מקורביו מסרו לבית האדמו"ר כי ראש הישיבה נאלץ כבר לחזור לבני ברק.

**

ב'קיקפעס' דיברו על עובדה מעניינת שהתבלטה השבוע: כ"ק האדמו"ר מבאיאן הגיעו ביום שלישי לשני מעמדי החופה הגדולים במגזר, בזה אחר זה – גור ובעלזא, וכובד בברכה. אבל בעוד לחופת גור הגיע עם כובע, כפי שנהגו שאר המשתתפים, בבעלזא הגיע עם שטריימל כפי שנהגו שאר האדמו"רים שהשתתפו בחופה.

בחופה של גור:

צילום: שוקי לרר
צילום: משה גולדשטיין

בחופה של בעלזא:

צילום: שוקי לרר

**

חבר מועצה חרדי בעיר מעורבת, רוצה מאוד להתמודד לראשות העיר, או לכל הפחות להיות מעורב בהליך קבלת ההחלטות, כדי למנוע הצנחה מבחוץ. בינתיים, ההנהגה הארצית של מפלגתו לא בדיוק מתייחסת אליו. מכאן, הדרך לתדרוך עיתונאי בניסיון לשרבב את שמו לרשימת המועמדים – הייתה קצרה.

**

אחרי סיום החרם החרדי על אנג'ל, התירו ב'קיפקעס' לפרסם כי הנימוק שהוביל את אנשי הביטאון הליטאי 'יתד נאמן' לפנות לוועדה הרוחנית, ומשם להכרעת מרן ראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין זצוק"ל, כדי לשאול האם לפרסם את דבר החרם, הייתה מחשש כי החרם שהוצת על ידי אנשי תקשורת, משמש אותם לצרכיהם האישיים. בסופו של דבר, העיתון אכן לא פרסם על כך מאומה.

בכיר בעיתון סיפר אז ל'קיפקעס' כי עלה חשש שחלק ממובילי החרם בטוויטר אינם מתכוונים לשם שמיים, ומנצלים את כלי החרם, עליו אמורים להחליט רק גדולי ישראל, כדי לגרוף רווחים אישיים.

ואכן, במהלך חודש החרם, פנו כמה מאותם מובילי החרם לבכירים במאפיית אנג'ל בהצעות להביא לפתרון המשבר בתמורה לסכום הגון, אך בסוף היוזמה שלהם נכשלה והמאפייה בחרה באנשי מקצוע, והביאו לסיום הסאגה בתיווכו של הנשיא הרצוג, במהלך השבעה על מרן זצוק"ל.

ב'קיפקעס' ציינו כי לעומת המהלך הציני של חלק ממובילי החרם, הציבור החרדי בכללותו נמנע מרכישת מוצרי מאפיית אנג'ל, מתוך מחאה על הפגיעה בכבוד התורה, בלי להיות מודעים בכלל לשיקולים הזרים.

כמו כן, ב'קיפקעס' ראו השבוע שבקרית ספר פחות התחברו להתנצלות המאוחרת של מאפיית אנג'ל ותושבים קרעו את מודעות ההתנצלות של החברה.

**

בזמן שאנשיו של רב העיר בני ברק מנסים להריץ מועמד לראשות העיר בני ברק, המועמד המוסכם לתפקיד בבחירות הקרובות, חנוך זייברט, התקבל במאור פנים במעונו של הגר"מ בן שמעון, אותו הזמין לשמחת בית גור, בשליחות האדמו"ר.

**

חשיפת 'קיפקעס': אחד מרכבי שיירת ראש הממשלה נתניהו עבר תאונה במסגרת נסיעה פרטית, לפני כשבועיים. לא מדובר באחד משלושת רכבי האאודי בהן נוסע רה"מ עצמו אלא בג'יפ המתלווה לשיירה. עדי ראייה שחלפו ברחוב בלפור בירושלים מספרים כי ראו את הרכב המרוסק חונה בחניית המעון הרשמי.

**

ב'קיפקעס' ראו את ראש עיריית נהריה, רונן מרלי, מאזין לשיחה של האדמו"ר רבי דוד אבוחצירא והשר גולדקנופף בחדר קבלת הפנים של האדמו"ר. בהמשך, השניים נכנסו לפגישה בארבע עיניים. בפגישה האישית אמר רבי דוד כי "האדמו"ר מגור הוא אדמו"ר חשוב. הדור זכה בו".

**

כדי להטעות את תושבי העיר, ולמנוע התגודדויות מיותרות, שר הביטחון יואב גלנט תועד מגיע לניחום אבלים בבית הרב אדלשטיין זצ"ל עם רכב לא מזוהה. ל'קיפקעס' נודעו פרטים נוספים על הביקור: שר הביטחון עלה משיקולי אבטחה ישירות במעלית של מרן זצוק"ל, מרחוב חפץ חיים, מאחר ובני המשפחה ביקשו שלא יחסמו את הרחוב בגלל זרם המנחמים שמגיע. מנגד, בביקורו של רה"מ בשבוע שעבר הוקם אוהל אבטחה מיוחד צמוד לחדר המדרגות של הבניין.

בהמשך ראינו את השר ביציאה מבית הרב.

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' גם דנו בזעם על ביזוי כבוד התורה, כאשר בזמן ביקור השר גלנט, הגאון רבי פרץ ברמן נאלץ להמתין שיכניסו אותו.

במהלך השבוע ראו גם את כ"ק האדמו"ר מצאנז ביציאתו מניחום האבלים אצל משפחת הרב אדלשטיין זצ"ל. נוכחים במקום סיפרו ב'קיפקעס' כי כמעט נגרם אסון מהדחיפות שהיו במקום, בעקבות המוני האנשים שביקשו לראות את פני הרבי.

ב'קיפקעס' התקיימו דיונים נרחבים על שמירת העניים המיוחדת של המשפיע החסידי הנודע הרה"צ רבי צבי מאיר זילברברג שנצפה בשדה התעופה בדרכו לארה"ב, כשהוא עטוף לחלוטין על טלית ורכוב על כיסא גלגלים, במטרה להימנע ממראות אסורות.

ביום שני בערב ראו את כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא מגיע עם רכב הספרינטר החדש עד לחלקו הפנימי של רחבת הכותל, לקראת שמחת חתונת נכדו למחרת, כפי שהיה נוהג מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצ"ל.

צילום: אנשיל בעק
play-rounded-fill

בהמשך ראו את שיירת האדמו"ר מגיעה בחזרה לקרית בעלזא בירושלים.

play-rounded-fill
צילום: א. אייזנבך

באמצע החופה בבעלזא חששו לשלומו של הצלם חיים גולדברג שהסתכן כדי ללכוד תמונות ייחודיות בעדשת מצלמתו.

אבל למרות כל החששות, גולדברג עדכן כי יצא מרוצה עם שלל בידו.

לאחר החופה ראו ב'קיקפעס' את איש JDN יוסי שטארק נותן סקירה על גודל מעלת החופה לכתב ערוץ 12 אלי הירשמן, שהשתתף בחתונה עד לסיום המצווה טאנץ.

עם לפידים בוערים לייו חסידי סקווירא את רבם כ"ק האדמו"ר מסקווירא לחתן מאהל של נכדו המשותף עם מרן האדמו"ר מויזניץ שנחת ביום שני בניו יורק לקראת החתונה שהתקיימה גם היא ביום שלישי.

play-rounded-fill
בשדה התעופה ראו את הרה"צ רבי יצחק טוורסקי, המחותן, בן הרבי מסקווירא וחתן מרן האדמו"ר מויזניץ, מקבל את חמיו.

ישראל אלתר גרובייס, עורך 'קולמוס', נצפה במשרדי 'משפחה' סוגר את הפינות האחרונות לעיתון יחד עם העורך אריה ארליך, לבוש בבעקיטשע לכבוד שמחת בית גור.

ושוב 'יתד נאמן'. באופן משעשע למדי בישרו בעיתון על שמחה משפחתית שהפכה בטעות לשמחת בית פרמישלאן-אשלג.

במעמד אדירי התורה של לייקווד, גם הסדרן הצטרף לריקודי השמחה לכבוד התורה ולומדיה.

play-rounded-fill
בסיום החופה בחסידות גור: שאגת מזל טוב ושירת המארש המוכר.

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' ראו את פע"ח רבי אברהם יהושע העשיל ברייאר, בן כ"ק האדמו"ר מבאיאן, בקציר חיטים יחד עם בחורי הקיבוץ של ישיבת באיאן באלעד.

בברית מילה לנכדו של משב"ק אדמו"ר מויזניץ ר' חיים זליג מירושלים בן לבנו ר' יוסף מרדכי קורניצר שהתקיימה בקבר שמעון הצדיק כובד הרה"צ רבי אלימלך בידרמן בסנדקאות וכן בברכות.

play-rounded-fill
ב'קיפקעס' הופתעו לגלות ברשת החברתית סרטון משעשע של השר יצחק גולדקנופף, שעלה בשבוע האחרון ו'שרף' את הרשת.

play-rounded-fill
השבוע פורסם סרטון מביקור של גדול הזמר מרדכי בן דוד, בביתו של הזמר דדי גראוכר. ל'קיפקעס' נודע כי המלחין יוסי גרין ניסה לחמוק מעדשת המצלמה, אך בכל זאת תמונה של גרין ובן דוד מתפללים לרפואת גראוכר הגיעה לידי המערכת.

גדול הזמר החסידי יעקב שוואקי הגיע ללשכתו של ח"כ משה פסל, וביצע את "בואי כלה" לקראת חתונתו של הח"כ בקרוב.

play-rounded-fill
צילום: מלוכדים ניוז

כשבועיים אחרי גזרי הדין בפרשת "חתונת השנאה" מלפני 9 שנים, ב'קיפקעס' ראו את החתן בעצמו מגיע להודות על העונש הקל שנתן לו בית המשפט, בבית כנסת חב"ד בירושלים.

לאחר התקיפה בשבת, יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן חתם את ביקורו במרכז חב"ד העולמי – 770 שבניו יורק. את הביקור ליווה ידידו הרב דוד נחשון יו"ר ניידות חב"ד שאף חיזק את רוטמן.

צילום: אבריימקה אייזנשטיין

במהלך השבוע ראו גם את מאיר פרוש בניחום אבלים אצל משפחת הרב אדלשטיין זצ"ל, בצל הקירבה הגדולה שלו ושל בניו להנהגה החדשה בסלבודקה.

לקיום דברי הרמב"ם כי "הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה", כיסא עם פתרון ליושבים שעות ארוכות על תלמודם. גם במשרדי JDN שוקלים לאמץ את הכסא המהפכני.

השר בן גביר ממשיך לרוץ מאירוע לאירוע, ולאחר שהתקבל בתשואות על ידי צעירי החסידות בחתונת בעלזא, הגיע להשתתף בחתונה של בן איש המספרים של 'דגל' אברהם ובר באולמי כתר הרימון בבני ברק.

play-rounded-fill
לבר מצווה לבן סגר"ע ב"ב מנחם שפירא הגיעו כל זקני חברי המועצת. מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש ומרנן הגרב"ד פוברסקי והגרב"מ אזרחי. ב'קיפקעס' ראו כיצד ראש העיר שולח מתנה מקורית – תפוחים עם סמל העירייה עליהם.

הרב הראשי הרב דוד לאו נצפה מגיע למסירת שיעור ברשת הכוללים "קרעסטיר" ברמת שלמה בניהולו של ר' דוד ויטמאן.

צילום: ידידיה אליאסי

את הזמר החסידי אהרלה סמט ראו כותב קוויטל לפני הכניסה לאוהל הרבי מליובאוויטש זי"ע.

קינוח ממש אין, אבל ב'קיפקעס' ראו את אמן הרגש, שלומי גרטנר, מתפנק ומזמין במהלך ביקורו השבוע בישראל, ברכון גדול במיוחד.

play-rounded-fill

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא"ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

7 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

יפה מאוד לא רכילותי יישר כח תצליחו

תודה רבה שהורדתם בשנינות והרכילות עדיף פחות" מוצלח" ויותר מתאים לבני תורה שלדעת הרבה מאוד זה מקומו של האתר הזה

קצת יותר רכילות עסיסית אם אפשר

זו דעת עלי בתים? אם כך ברור כיצד נכון לנהוג…
לרכילות עסיסית ונוטפת דם יש די אתרים. אל תזדהמו כאן!

מצוין בלי רכילות נוטפת או לקקנות

עונג ערב שבת

פשששששש

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הכחשה גורפת בירושלים: נתניהו וכ"ץ מגיבים לדיווחים על הגבלת צה"ל בלבנון
הקרב על חוק הגיוס: הצעת חוק יסוד לימוד התורה עברה לוועדת הכנסת
האמת הכואבת: למה משפחות מפסידות כסף - גם כשההשקעה "כשרה ובטוחה"?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מאות לוחמי מג"ב פשטו על כפר עקב במסגרת מבצע משילות
אחרי שתי הטרגדיות בארה"ב: נמשכים המאמצים להחזיר את ההרוגים לישראל
שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוסל המחבל שהחזיק את עומר שם טוב בשבי חמאס
דרעי מציב אולטימטום לקואליציה: בלי חוק יסוד לימוד תורה לא יעבור אף חוק
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בית המשפט קבע: רמת השרון חייבת לאכוף את איסור פתיחת העסקים בשבת
בהלה באוויר: חולדה וגורים התגלו במטוס של ארקיע

הכתבות המעניינות ביותר

עם בואו של מרן רה"י הגרמ"ה הירש: מעמדי חיזוק למען 'קרן עולם התורה'
הנהיגה שלך תקבע את מחיר הביטוח: המהפכה בעולם בביטוח הרכב
דאגה בעולם התורה: החמרה חמורה במצבו של ראש ישיבת בריסק
מה שטוב בארה''ב טוב בישראל: מהלך לייבוא התקנים אמריקאיים שיאומצו בישראל
הצורך במענה להשלכות סנקציות בינלאומיות על פעילות פיננסית בישראל
מחזה מרהיב ומרגש בצפון תל אביב במעמד הכנסת ספר תורה
בשורה ליזמים: פטור מהיטל השבחה גם בעסקאות קומבינציה
עדות של מרן החד''ה קוק לרפו''ש על ההתמודדות בעבודת השם מתוך יסורים
מנדי הברפלד בסינגל חדש ומרגש: "דיך אליין"

חדש באתר

.
הכחשה גורפת בירושלים: נתניהו וכ"ץ מגיבים לדיווחים על הגבלת צה"ל בלבנון
MixCollage-22-Jun-2026-07-22-PM-6843 (1)
עם בואו של מרן רה"י הגרמ"ה הירש: מעמדי חיזוק למען 'קרן עולם התורה'
.
הקרב על חוק הגיוס: הצעת חוק יסוד לימוד התורה עברה לוועדת הכנסת
.
הנהיגה שלך תקבע את מחיר הביטוח: המהפכה בעולם בביטוח הרכב

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

MixCollage-22-Jun-2026-07-22-PM-6843 (1)
עם בואו של מרן רה"י הגרמ"ה הירש: מעמדי חיזוק למען 'קרן עולם התורה'
ישיבת 'באר התלמוד' בעצרת זעקה מול כלא 10. צילום ש.פ
ישיבת 'באר התלמוד' בעצרת זעקה מול כלא 10
ההמון חוגג ברחובות תל אביב
מחזה מרהיב ומרגש בצפון תל אביב במעמד הכנסת ספר תורה
בית שמש הנחת אבן הפינה לישיבה לצעירים היכל משה (9)
במעמד הנחת אבן הפינה גדולי התורה ציינו: כשרודפים את התורה ואנחנו מקיימים הנחת אבן פינה לישיבה. זה קידוש ה'

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ז' בתמוז ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture