דוד כהן, פלאש 90

הלוואי כולם צפת / עו"ד נתן רוזנבלט

העיר צפת חשובה לציבור החרדי מאוד, אולי יותר מכל עיר אחרת (למעט טבריה שמצדיקה טור בפני עצמה), וזאת עקב עתודות הבנייה הרבות הזמינות בעיר המקובלים והמקבלים. עתודות של אלפי דירות שיכולות היו להיבנות היום / טור

כתבות נוספות בנושא:

לכל מלחמה יש מחיר כואב. וכמו בעזה, גם במלחמת הבחירות החרדית, אנשים נופלים ומשפחות נהרסות, המחיר הוא כלכלי ומשפיע על היום שאחרי. מדור זה עוסק בנדל"ן והינו א-פוליטי, וישתדל להישאר בתחומים אלו למען כל גווני הציבור החרדי. אך מה לעשות שהתכנון והבנייה נמצאים בידי הרשויות המקומיות והעומדים בראשם. ברצותם תהיינה לנו דירות, ובסירובם נישאר עם טענות. כך שהעיסוק בפוליטיקה הוא בלתי נמנע לפעמים.

פעם בחמש שנים, ניתנת לנו אפשרות לתקן עיוותים קודמים, או להרוס את הדברים הטובים שנבנו בעמל. מצער לשמוע את נציגינו היקרים, "מסבירים" בראיונות תקשורתיים, כי צריך להצביע בעיר פלונית למועמד מסוים, משום שבעיר אחרת חברים שלו לא היו בסדר. וכך על הדרך, נופלים הקורבנות, וכולנו משלמים את המחיר של חוסר בגרות אצל חלק מהנציגים שלא יודעים להסתדר ביניהם.

אנחנו נצביע בכל מקרה, איש איש לפי הוראת רבו. רק חבל שהילדים שלנו, שאנו שומרים עליהם מכל משמר שלא יתגייסו לצבא שעלול להזיק לנשמתם, מגויסים לצורך מלחמות מיותרות וחסרות תוחלת.

הנס הגדול הוא, שהמערכה הפעם אינה קריטית לעתיד הדיור החרדי. לא משנה מי יזכה באלעד, בעיר התורה והקבורה יש עוד כמות מוגבלת של דירות שישווקו בשנים הקרובות, ולא משנה אם המועמד האשכנזי ייבחר בקולות ספרדים או להיפך. כך גם בעיר הדירות והמריבות בית שמש, בכל מקרה צפוי לנו רוב מכריע בע"ה במועצת העיר, ועוד רבבות דירות יהיו לנו שם בע"ה. את המנגינה הזו אי אפשר להפסיק, גם אם אפשר להאט אם הגברת בלוך תיבחר חלילה שוב. כך גם בכל הערים החרדיות, למעט אולי עמנואל וגם זה ממש בקטנה.

דווקא על הרקע השחור הזה, זוהרת בזהב נוצץ, העיר צפת, ומה שקורה בה ראוי לסקירה ולחיקוי.

העיר צפת חשובה לציבור החרדי מאוד, אולי יותר מכל עיר אחרת (למעט טבריה שמצדיקה טור בפני עצמה), וזאת עקב עתודות הבנייה הרבות הזמינות בעיר המקובלים והמקבלים. עתודות של אלפי דירות שיכולות היו להיבנות היום אלמלא נבחר בתשע"ט, יש אומרים שבזכות הפיצול החרדי, ראש עיר חילוני שעוצר בגופו כל יוזמה לבנות דירה אחת לחרדים.

להלן רשימה חלקית, שמות שלא אומרים הרבה לתושבי המרכז, אך כל צפתי או נדלנ"י מכיר אותם ויודע את גודל הפספוס:

קודם כל שכונת מצפה ימים, שכונה נפלאה עם נוף שהוא אחד היפים בארץ. השכונה בנויה על צלע הר, ורואים כמעט מכל דירה את הכנרת במלוא יופייה והדרה. 6,000 יח"ד אפשר לבנות מהיום למחר. אלפים מתוכם כבר מאושרים והרחובות מיושרים. למרות זאת, רק פחות מאלף יצאו עד כה להגרלות. מי שזכה מאושר, כי הוא קיבל דירה בפחות מיליון כאשר בפועל נמכרים שם ב-1.6 ומעלה (בפריסייל מיוחד 20/80, פרטים באישי למי שיבקש יפה), אך אלפים נוספים יכולים היו ליהנות מהטוב הזה, אם רק תסיר העירייה את הרגל מהברקס.

כך גם "מתחם 8" עם למעלה מ-1,000 יח"ד, רק שיאשר כבר, ועוד מתחמים נוספים בסגנון זה. מעצבן במיוחד הוא מתחם ליאן, צמוד למחנה הצבאי שהותקף השבוע ואשר נהרגה בו חיילת הי"ד. הקרקע הזו שייכת למשפחת רייך המפורסמת. בעשור האחרון הם קנו מגרשים ובנו אלפי דירות בהר יונה ובטבריה ועוד. רק בצפת הם תקועים עם קרקע שאפשר לבנות עליה עקרונית 3000 יח"ד, רק שלא יפריעו להם.

ומפריעים. משום שההבנה הפוליטית הפשוטה היא, שלא משנה מה יגידו האחרים אלא מה יעשו החרדים. כל פרויקט שכן יוצא, ומדובר בטיפין ממש, ולא משנה איך מגדירים אותו, בסוף היחידים כמעט שמגיעים לגור הם החרדים. שאצלם העיר איננה רק היכי-תמצי איפה לגור, אלא הגעה חוזרת למכורת אבות, כפי שייסדו הגה"ח רבי גדליה קעניג, רבי משה ארנסטר, ועוד אישים מהדור הקודם, שהשקיעו את נשמתם בשחזור הקדושה של צפת, והצליחו.

זכורני בנערותי, הרביתי לשבות בצפת בכל הזדמנות, והזדעזעתי לראות חנויות פתוחות בשבת קודש. היום תמצאו לי חנות אחת בלי הכשר בד"ץ. את המהפכה הזו אסור להפסיק.

כפי שכתבנו כאן בעבר, בעיר צפת יש 35,000 דונם, שזה כמעט שבעתיים ממודיעין עילית עירי. ומאידך, כשליש מכמות התושבים שאצלנו. כלומר, יש כאן פוטנציאל אדיר של עוד כמה מודיעין-עילית'ים.

והביקוש במקרה הזה הוא אדיר. ילדיי מתגוררים בצפת ומרוצים מאוד. לזכותו של ראש העיר (היוצא?) שוקי אוחנה צריך לומר, כי מלבד עצירת הבנייה, הוא לא אנטי הציבור החרדי, שמרגיש מאוד טוב במקום. אנשים אומרים לי שגם אם המחירים יהיו יקרים יותר מביתר הם לא יעזבו את צפת.

בבחירות הקודמות רצו החרדים בראשים נפרדים, מה שגרם לסיבוב שני אליו עלו נחמן גלבך מול יוסי אוחנה. לצערנו, המשקעים של הסיבוב הראשון היו קשים מידי, והציבור החרדי לא הצליח להתלכד מסביב למועמד החרדי והוא הפסיד לראש העיר הנוכחי. חשש גדול כי זה מה שיקרה הפעם בבית שמש.

חמש שנים של סבל ארוך ומתמשך במצוקת הבנייה, לימדו את כל הפלגים של הציבור החרדי להבין כי חייבים למצוא מועמד מוסכם. ואכן, בבגרות פוליטית נדירה ביותר, חיפשו כולם יחד וגם מצאו יחד, בחור בשם יוסי קקון, שהיה מנכ"ל מועצת רכסים. מתאים לתפקיד וגם מתאים למרוץ המורכב הזה.

בשבועות האחרונים היה חשש, כי המריבות של המרכז יצליחו לעבור את מאות הקילומטרים ולהעיב על ההצלחה האפשרית. אך ברוך השם בימים האחרונים כל ראשי המפלגות הודיעו כי מה שקורה במקומות אחרים לא ישפיע במאומה על הזירה הצפתית. הלוואי.

אין שום ביטחון כי מר קקון אכן יזכה, למרות ההתלכדות החרדית חוצת המגזרים, כי זה גורם גם להתלכדות בצד השני ואין לדעת בוודאות מה יקרה. אך דבר אחד בטוח: אם חלילה יפרוש מאן דהו מן הציבור החרדי ויהסס בבחירה בצד השני, ייזכר לדיראון עולם כמי שהרס את עירם של קדושי עליון, אשר בוודאי יעתירו בעדינו לתפילה להצלחה, ולשמירה מחיזבאללה ונסראללה וכל הטרלללה, בזכות האחדות הנדירה. לראות ולקנא, הלוואי כולנו צפת.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

7 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שוקי אוחנה לא יוסי יוסי זה השם של המעמד החרדי שמתמודד מולו יוסי קקון

נו טוף, שיהיה שוקי. העיקר שילך.

כנראה שיוסי קקון יקח יש לו תמיכה של כלל הציבור החרדי שבבחירות לנסת היו שוים 38 אוחז מלבד זה יש לו את תמיכת קהילת בני תורה עץ שבבחירות לכנסת לא מצביעים ועכשו תומכים בו ששוים בערך כ200 קול ויש לו את תמיכת חבד שלא כולם מצביעים לכנסת למלפגה חרדית מלבד זאת יש לו גם את תמיכת הציבור הדתי לואמי שהרב שמאול אליהו רב העיר צפת קורא לתמך בו אמנם יש קצת סיכון כי זה קרב של ראש בראש כי היו 5 מעומדים אחד פרש והעביר את תמיכתו לשוקי ואילו השני שלום אלבז ששהיה המעמד המוביל בציבור החילוני והפטניצאלי פרש והעביר את תמיכתו ליוסי קקון אך מסתבר שרוב תמיכו יעברו לשוקי נשאר מעמד אחד רוסי שיש לו בערך 10 אחוזי תמיכה מה שאמר שבכדי לנצח צריך 46 אחוז אבל סיגכיו רבבים כי 300 קולת שאלבז יעביר לקקון ויכול לעשות זאת וקקון מנצח

תודה על הניתוח. יש פרט אחד ששכחת:
בסיבוב הראשון לדעתי די בכך שיקבל 40% בכדי להיבחר (אם איני טועה, כך עלה ההוא מטבריה בסיבוב הקודם) .

ממש לא מספיק 40% בגלל שאם יש שני מתמודדים זה מי שיש לו יותר קולות
אם הרוסי פורש המצב עגום, גם אם הוא נשאר צריך בערך 45%
הסיכוי הוא שבמועצה החרדים היו רוב כבר פעם שעברה, ואם לא יהיה אחוז הצבעה גבוה בצורה נדירה וכל מי שהצביע למועצה למפלגה חרדית יצביע לקקון, ובפרט אם זה כולל גם את חסידי הרב שמואל אליהו, יש רוב של מעל 50%
ועל כך יש להוסיף שהעיר מתחרדת ויחסי השתנו לטובה
נס שהבינו שמי שרדף בחירוף נפש ציבור מסוים לא יכול להיות מועמד – וחבל שלא הבינו פעם שעברה

ונניח שיבנו אלפי יחידות דיור בצפת, מה עם תעסוקה???

צודק!
צפת – לא נעים לומר – זה עיר של הרבה מובטלים ומסכנים

כתבות חדשות באתר

מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור
נתניהו כינס ההתייעצות הביטחונית: "נפעל בעוצמה נגד המחבלים ושולחיהם"
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
תיעוד מטורף: החיילים מסרבים לירות, המחבל חוטף את הנשק • צפו
עדות מהזירה: "הקיפו אותנו מכל עבר; החיילים לא ירו עד שנחטף הנשק"
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ברוך דיין האמת: בניהו מלט הי"ד הוא הנרצח בפיגוע הירי הקשה בשומרון
הרמטכ"ל הנחה לתגבר כוחות בשומרון; חוסל המחבל שביצע את הפיגוע
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו רוצה אותו דבר, אבל הפוך; מארבע יוצא אחד | גלגל חוזר
טראמפ מאיים להחרים כספים של איראן; שר החוץ עראקצ'י נלחץ והגיב

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
ברוך דיין האמת: רבה הספרדי של מגדל העמק, הגאון רבי אברהם מנחם זצ"ל
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
מי כה' אלוקינו בכל קוראינו אליו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
אכילה לפני קריאת שמע ותפילת ערבית • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
אזהרה: גל מסרונים מזויפים מתחזה לחברת החשמל ומבטיח החזר כספי
היום השני לחיפושים אחר יובל בן ה-4: מאות ממשיכים לסרוק את החוף
וואטסאפ

חדש באתר

Gemini_Generated_Image_rhmskprhmskprhms
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
WhatsApp Image 2026-07-24 at 14.25
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
WhatsApp Image 2026-07-24 at 10.37
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
909a665b-2de8-4bee-9e48-407d15d45881 (1)
צבא בקונספציה: טענות כלפי המתיישבים שלא תיאמו את הסיור

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-24 at 09.39
אלפי חסידי גור חגגו את שחרורו של תלמיד הישיבה מהכלא הצבאי | תיעוד מסכם
גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture