יונתן סינדל, פלאש 90

שיטת ההקפאה / יצחק גלזר

מי שחושב שאנשי האופוזיציה מעוניינים להגיע להבנות מול חברי הקואליציה, לדעתי, הוא מתעטף באצטלה של תמימות ואינו מבין שכל קריאות ה-'תעצרו ואז נדבר' אינן אלא הצגה של אנשים שמנסים להצטייר כמונעים מאידיאולוגיה אמיתית

כתבות נוספות בנושא:

יו"ר ש"ס אריה דרעי השתתף אתמול בישיבת הקבינט המדיני בטחוני, לאחר שבשני הדיונים הקודמים נעדר. בזמנו דווח שהסיבה להיעדרותו, משום שנאלץ לעזוב את שולחן הממשלה בהוראת בג"ץ ונתניהו שנתן לו להיות משקיף מהצד בקבינט כפתרון וכפיצוי, לא סיפק אותו. משום שקודם ההצבעות נאלץ לצאת וממילא יכולת השפעה משמעותית ומהותית נלקחה ממנו, וכתוצאה מכך לא מצא טעם בהשתתפותו.

אך כפי שהזכרנו אתמול, הוא חזר והשתתף בדיוני הקבינט. אם לא די בכך, בש"ס דאגו להכחיש בנחרצות ולומר שהדיווח על סיבת היעדרותו, אינו נכון והכתב שפרסם אותו, בדה זאת מליבו.

קודם כל, איני רואה צורך לסתור את הדיווח. אם פוליטיקאי איכותי שבא לעבוד 'על אמת' ולא מעוניין בבזבוז זמנו רואה שאינו מצליח לפעול כפי רצונו, מדוע שישב בקבינט אם אין לו יכולת להשפיע על כיוונה של הממשלה? הוא לא בא לשם בשביל הקישוט. אם יש לו יכולת השפעה מצוין, אם לא, יש לו מספיק דברים לעשות.

מעבר לאייטם הפוליטי, יש פה אירוע הרבה יותר עמוק, שמתרחש לנגד עינינו. אריה דרעי, פוליטיקאי מנוסה שפתר אינספור משברים, דווקא הוא נמצא כרגע מחוץ למעגל קבלת ההחלטות, לפחות באופן פורמלי. דווקא האיש שבעיני רבים (אפילו מתוך אלו שלא בחרו בו), מצטייר כ'מבוגר האחראי' ו'ככוח המתון יותר' בקואליציה מודח מתפקידו הרם ומאבד יכולת השפעה משמעותית.

במבט פשוט היה ניתן שלא להבין את מהלך השופטים בהדחתו. האם הם מעדיפים שלוין, סמוטריץ ובן גביר ה'קיצוניים' יותר ינהלו את הרפורמה, האם לא היו רוצים שיבוא דרעי המתון והענייני ויפשר בין הצדדים. אותה התנהלות ראינו אצל היועמ"שית כשמנעה מנתניהו להתערב בעניין הרפורמה, 'ניגוד עניינים' היא קראה לזה. אם יש מישהו משמעותי בממשלה שמוכן לרדת מקידום הרפורמה מאוד מהר, זה נתניהו, אם כן למה לא לאפשר לו להביא פשרה שתניח את דעתם של כל אזרחי ישראל.

אך כמו שאמרנו, זה במבט פשוט. במבט מעמיק, אנו עדים פה להתנהלות מבישה של מערכת המשפט, שבשונה מכל גישור בחילוקי דעות המתקיים בין אנשים, שכל צד מבין שעליו לוותר על חלק משאיפותיו ולהתגמש לכיוון הצד הנגדי, בג"ץ אינו מעוניין בשום ויתור, אפילו לא על פסיק אחד. "אנחנו הנאורים ואנחנו נחליט מה נכון ומה סביר, ואתם האזרחים צריכים להודות בכל בוקר על כך שאנחנו מנהלים אתכם בתבונה". זו בדיוק הסיבה שמערכות המשפט 'הקפיאו' את אפשרותם של המתונים יותר בממשלה לפעול באופן חופשי בשינויים, כי אותם שופטים אי שם למעלה (יש שיאמרו למטה) יודעים שבקיצוניות שום דבר לא יצליח, ויותר מכך, עם ניהול האירוע יהיה בידי אנשים המצטיירים כקיצוניים, אפילו אם יקדמו בענייניות דברים שיש בהם הסכמה רחבה, עצם זהותם מעלה 'אנטגוניזם' אצל רבים בעם וממילא הלגיטימציה לשינויים תהיה פחותה.

'הקפאה' זה שם המשחק וצורת ההתנהלות של כל הכוחות המתנגדים לרפורמה. הם עושים זאת מתוך הבנה שככל שיצליחו למתוח את הזמן ולהקשות על ההתקדמות, כך הסיכויים לשינוי, בטח לשינוי משמעותי פוחתים והולכים.

מצאנו את הסגנון הזה גם אצל חברי האופוזיציה שקראו לחברי הימין להשהות את הרפורמה ולהקפיא את המהלכים, והציבו זאת כתנאי להידברות.

מי שחושב שכוחות האופוזיציה מעוניינים באמת ובתמים להגיע להבנות ולוויתורים מול חברי הקואליציה, לדעתי, הוא מתעטף באצטלה של תמימות ואינו מבין שכל השיחות וקריאות ה-'תעצרו ואז נדבר' אינן אלא הצגה של אנשים שמנסים להצטייר כמונעים מאידיאולוגיה אמיתית ולא מאמביציות אישיות. אך מה לעשות שהם פיזרו כבר יותר מדי רמזים על כך שכל מטרתם, זה לערער את יציבותה של הממשלה ותו לא.

לסיום: אם הימין באמת רוצה שינוי, הוא צריך לפרוס את הרפורמה לפרוסות דקיקות ומתוחכמות ולהעביר אותן בחקיקה איטית אך נחושה, כך שלפחות בתום הקדנציה של ה-4 שנים ומעלה, ימצא את עצמו במצב יותר שוויוני במדינה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיגוע דקירה סמוך לאלון מורה: פצוע קשה בזירת האירוע; שני מחבלים נוטרלו
רוביו מאיים על איראן: המחיר יעלה עוד; טראמפ מאמין ב"ראש תחת עין"
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: ארה"ב מתגברת כוחות במזרח התיכון ונערכת להסלמה מול איראן
לילה 12 ברציפות: ארה"ב תקפה באיראן; טהרן ביצעה שיגורים לעבר כווית
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התפרעויות בסמטאות וגרימת נזק למצבות: 16 נעצרו בליל תשעה באב
בעקבות ההסלמה במפרץ: בריטניה הוציאה את הצוותים הדיפלומטיים האחרונים שנותרו לה באיראן
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן באיום אם תשתיותינו יותקפו - ננתק את החשמל למדינות המפרץ
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ

הכתבות המעניינות ביותר

הרב מנחם מנדל פומרנץ • מה חזק יותר מן החורבן?
צפו: רגעי הוד ממרן הגרי"ש אלישיב בתפילת מנחה של תשעה באב
ט' באב • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
חידוש בעולם התורה בהוצאת מפעל החק העולמי: סדר חק לישראל לתשעה באב
כיצד לנהוג עם בחורים שקשה להם לומר את כל הקינות? הפסק המפתיע של מרן רה"י
הלכות מוצאי תשעה באב ודיני אבילות שלושים ומעלת הקדיש • הרב יוסף חיים אוהב ציון
הלכות מוצאי תשעה באב ודיני אבילות שלושים ומעלת הקדיש • הרב יוסף חיים אוהב ציון
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ה׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ה׳ • צפו
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרה"ק החוזה מלובלין זי"ע
יש סיבה לאורך הגלות, עלינו להתבונן בה ולתקן | הגאון רבי עמרם פריד
וואטסאפ

חדש באתר

פומרנץ
הרב מנחם מנדל פומרנץ • מה חזק יותר מן החורבן?
IMG-20260723-WA0010
פיגוע דקירה סמוך לאלון מורה: פצוע קשה בזירת האירוע; שני מחבלים נוטרלו
WhatsApp Image 2026-07-22 at 22.30
צפו: רגעי הוד ממרן הגרי"ש אלישיב בתפילת מנחה של תשעה באב
צילום מסך 2026-07-23 102607
ט' באב • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture