ענף התעופה הישראלי מתחיל להראות סימני התאוששות, לאחר שינוי בגישת הרשות האירופית לבטיחות תעופה, שמאפשרת לחברות זרות להפעיל טיסות לישראל בהתאם לשיקול דעתן. בעקבות ההחלטה, מספר חברות כבר נערכות לחזרה הדרגתית לנתב"ג במהלך השבועות הקרובים.
בין הראשונות לשוב לפעילות נמצאות סמארטווינגס, שתחדש את הקו מפראג כבר ב-21 במאי, ופליי וואן שתצטרף יום לאחר מכן. לקראת סוף החודש צפויה התרחבות נוספת, עם תכנון לחזרת וויז אייר, אייר פראנס ולוט הפולנית, בכפוף לאישורים סופיים.
תחילת חודש יוני צפויה להביא עמה גל נוסף של חזרות, כאשר חברות כמו ITA האיטלקית, בולגריה אייר, אוסטריאן איירליינס ואייר אירופה נערכות לחדש את פעילותן בקווים לישראל.
עם זאת, לא כל השוק חוזר באותה מהירות. חברות תעופה גדולות באירופה ובארצות הברית ממשיכות לנקוט זהירות, ודוחות את חזרתן לחודשים הבאים, מה שמצביע על כך שההתאוששות עדיין חלקית.
למרות האופטימיות הזהירה, בענף מדגישים כי הדרך לחזרה מלאה לשגרה עוד ארוכה, והנוסעים צפויים להרגיש שיפור הדרגתי בלבד בהיצע הטיסות ובמחירים, לפחות בטווח הקרוב.




















