למרות המשבר בגבול רוסיה ואוקראינה שככל הנראה מאוד מעסיק את שדרת השלטון העליונה של רוסיה, במוסקבה מצאו זמן להמשיך את הרדיפה נגד אלכסיי נבלני, והיום נפתח משפטו החדש שעלול לשלוח את מתנגד המשטר לעוד עשור בכלא.
נבלני, שנידון לפני שנה למאסר של שנתיים וחצי אחרי שהורשע בהפרת תנאי שחרור על אף שהיה מאושפז בשל ניסיון ההתנקשות, מואשם כעת בסעיפים של מרמה חמורה וביזוי בית המשפט. אם יורשע, הוא צפוי ליותר מעשר שנות מאסר.
המשפט מתנהל במושבת העונשין בעיירה פוקרוב, מזרחית למוסקבה. הרשויות התירו לרעייתו של נבלני, יוליה, להיכנס למושבת העונשין באופן חריג והשניים נפגשו לראשונה אחרי חודשים ארוכים.
התביעה טוענת כי היו ארבעה מקרים שונים שבהם נבלני הוציא במרמה לשימוש עצמי יותר מ-356 מיליון רובל מתוך יותר מ-588 מיליון רובל שנאספו כתרומות עבור הקרן שלו למלחמה בשחיתות, שהוצאה מחוץ לחוק לפני חודשים אחדים.
שני מקרי הביזוי קשורים להליכים שהתנהלו בשנה שעברה במשפט שבו הורשע נבלני בהוצאת דיבה נגד איגנט ארטמנקו, יוצא הצבא האדום במלחמת העולם השנייה. לטענת אנשי נבלני, מדובר ב-104 אמירות של נבלני במהלך הדיונים, כאשר התביעה מאשימה כי מדובר בעלבון כלפי בית המשפט, התובע ונכדו של ארטמנקו.




















