גל הקור החריג שפוקד את ניו יורק ממשיך לגבות קורבנות: מניין המתים כתוצאה מחשיפה לקור ברחבי העיר עלה ל־18, לאחר שאדם נוסף אותר ללא רוח חיים ברחוב בסוף השבוע האחרון.
לפי גורמים בעירייה, מדובר בגבר חסר בית בשנות ה־80 לחייו, שנמצא קפוא על המדרכה במהלך סיור שגרתי של מתנדבים במרכזי ההתחממות העירוניים. עדי ראייה סיפרו כי בתחילה נדמה היה שהוא ישן, אך עד מהרה התברר כי הוא אינו מגיב — והוזעקו כוחות חירום למקום.
האירוע התרחש על רקע שבועות של מזג אוויר קיצוני, שבהם נמדדו טמפרטורות של עד מינוס 15 מעלות, במיוחד בשעות הלילה. תנאים אלו הפכו את השהות ברחוב למסוכנת במיוחד עבור אוכלוסיות מוחלשות, ובראשן חסרי בית.
בימים האחרונים גוברת הביקורת כלפי הנהגת העיר, בטענה כי מערך ההגנה מפני הקור אינו מתפקד באופן מספק. לפי הדיווחים, חלק ממרכזי ההתחממות הניידים, בהם אוטובוסים ומבנים זמניים — לא הוצבו במיקומים שפורסמו לציבור, ובמקרים אחרים לא היה שילוט ברור שאפשר לאתרם בזמן אמת.
ראש העיר זוהראן ממדאני התייחס למקרי המוות האחרונים ואמר כי “כל אובדן חיים הוא טרגדיה קשה”, והבטיח כי העירייה תמשיך לבחון את פעילות מערך הסיוע ותפעל לשיפור המענה לאוכלוסיות בסיכון.
במקביל, ארגוני רווחה מקומיים קוראים לנקוט צעדים חריגים בזמן תנאי קיצון — כולל העברת חסרי בית למקומות סגורים גם ללא הסכמה מלאה — כדי למנוע מקרי מוות נוספים ככל שגל הקור נמשך.





















עאלק התחממות גלובלית
ראית פעם חודש שבט כזה חם בחייך בישראל???